Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Selvitysmiehen arvio: Etäisyydenmittaajien avulla ravintolat voisivat pitää ovensa auki aamuneljään

Mikäli jokaiseen suomalaiseen ravintolaan sijoitettaisiin kesäkuun alussa sosiaalisia tilanteita tarkkaileva etäisyydenmittaaja, kaikista aukiolorajoituksista voitaisiin luopua.

kaksi miestä istuu rannalla, hediän välisensä etäisyys noin kaksi metriä
Selvitysmiehen havainnekuvasta käy ilmi oikeaoppinen ystävien välinen keskustelutilanne terassiravintolassa.

”Suomalaisilla on toki vuosituhantiset perinteet luontevasta tavasta pitää etäisyyttä muihin ihmisiin, mutta kellonajan ja nautittujen alkoholiannosten määrän kasvaessa tähän kykyyn ei täysin voida luottaa”, arvioi hallitukselle etäisyydenmittaustarvetta tutkinut selvitysmies Mika Vähälä.

Alustavan suunnitelman mukaan etäisyydenmittaajat tarkkailisivat kaikkea ravintola-asiakkaiden välistä kanssakäymistä.

”Jos etäisyydenmittaaja havaitsee kansalaisia, jotka näyttävät olevan liian lähellä toisiaan, on mittaajalla oikeus hakeutua näiden ihmisten väliin. Jos hän siihen mittakeppeineen mahtuu on etäisyys oikea, jos ei, on kansalaisten säädettävä etäisyytensä turvalliseksi”, Vähälä kiteyttää.

Mittauslaitteena käytetään etäisyydenmittaajan yläraajojen väliin sijoitettavaa tankoa, joten mittaaja muistuttaa etäisesti linnunpelätintä.

”Mittakepin integrointi mittaajaan lisää toiminnan dynaamisuutta”, Vähälä selvittää.

”Kepit kalibroidaan sopivaksi arvioitavalle turvavälille. Lisäksi mittaaja on tietysti itse varustautunut maskilla ja muilla mahdollisilla suojilla.”

Oppositio kriittinen,
hallituksessakin eripuraa

Kokoomuksen mukaan etäisyydenmittaus olisi kuolinisku tanssiravintoloille, joissa ns. hitaiden tanssiminen muuttuisi mahdottomaksi.

”Ja miten huolehditaan mittaajan itsensä työturvallisuudesta, jos hän hallituksen näkemyksen mukaisesti menee tanssijoiden väliin”, Petteri Orpo (kok.) tiedustelee.

Tanssikysymys on hiertänyt myös hallituspuolueiden ja erityisesti keskustan sisäisiä välejä, koska hallitus ei vielä ole kyennyt linjaamaan, onko tanssi sinänsä syntiä vai ei.

Etäisyydenmittaajan tittelistäkin on syntynyt eripuraa. Uutissirkuksen nimettömiltä lähteiltä saaman tiedon mukaan uuden virkamiehen todennäköinen nimike on ’asiantuntija, fyysisen etäisyyden hallinnan kehittämisalue’.

Samojen lähteiden mukaan etäisyysmittauksia tarvitaan nyt maailmanlaajuisesti, joten suomalaisesta etäisyydenhallintaosaamisesta voi hyvinkin syntyä maallemme uusi Nokia, Pirkkala tai Tottijärvi.

Teksti: M.T. Rusanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.