Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Pakettiauto pysähtyi lastauksen ajaksi ajoradalle

Viereisellä pyörätiellä pyöräillyt mies onnistui viime hetkellä havaitsemaan, että hän ei joudukaan väistämään autoa. Myös kaksi jalankulkijaa yllättyi vakavasti voituaan jatkaa kulkuaan jalkakäytävällä.

Jakeluauto on kadun reunassa sivuovi auki
Sekä pyörätiellä että jalkakäytävällä oli runsaasti tilaa, mutta auto oli jätetty ajoradan reunaan.

Tapaus sattui alkuviikosta Helsingin Mechelininkadulla ja se on aiheuttanut kriisitunnelman muiden muassa Suomen pakettiautonkuljettajain keskusliitossa.

”Vaikka auton oikealla puolella oli sekä pyörätie että jalkakäytävä, piittaamaton kuljettaja jätti ajoneuvonsa ajoradan reunimmaiselle kaistalle”, pakettiautonkuljettajain keskusliiton puheenjohtaja Mika Horttala ihmettelee.

Työmatkapyöräilijä Aki Takselin kertoo, että mies lastasi autoonsa pahvilaatikoita läheisestä liikkeestä.

”Kaiken lisäksi hän pysähtyi ennen autoon menoaan ja katsoi, lähestyikö kummastakaan suunnasta pyöräilijöitä tai jalankulkijoita”, Takselin sanoo.

Mika Horttala epäilee, että rattiin oli koronan vuoksi jouduttu päästämään helsinkiläisiin käytäntöihin tottumaton tuuraaja.

”Ehkä tämän kevään ylioppilas tai ainakin ulkomaalainen. Kerran Italiassa jouduin kapealla kadulla odottamaan pakettiauton takana miltei kaksi minuuttia, kun läheiseen baariin vietiin olutkoreja. Tämäkö on nyt se tapa, jota tänne meillekin yritetään väkivalloin juurruttaa?”

Myös Helsingin poliisin liikenteenohjauskeskuksessa on kummasteltu asiaa.

”Kerran 90-luvulla yksi pakettiautoilija lähti Iso-Roban kävelykadulta pois tasan kello 11, kun muut sata autoa olivat vasta tulossa sinne, mutta muita havaintoja tällaisesta emme ole kyllä koskaan saaneet”, toteaa päivystävä komisario Veijo Savumäki.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.