Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Presidentti ei pitänyt tv-puhetta – helsinkiläismies ei nyt tiedä, saako mökille mennä vaiko eikö

Kun Uudenmaan rajat keskiviikkona avattiin ja pääministeri Sanna Marin kertoi, että ”nyt ei ole oikea aika mennä mökille”, Tuomo Vähä-Päättölä jäi kymmenientuhansien suomalaisten keski-ikäisten miesten kanssa täydelliseen epätietoisuuteen.

television edessä kaksi kynttilää ja niiden välissä käsi, jossa kaukosäädin
Torstai-iltapäivän haastatteluhetkeen mennessä Tuomo Vähä-Päättölä oli asianmukaisesti varustautuneena odottanut televisionsa ääressä presidentiltä tarkempia ohjeita jo lähes 25 tuntia.

”Siis saako nyt mennä mökille vai ei? Siihen minä haluan vastauksen”, Vähä-Päättölä penää itkunsekaisella äänellä.

Hän vannoo isoäitinsä sittemmin kuivuuteen menehtyneen perintöpelargonian kautta, että ei missään tapauksessa äänestä Sauli Niinistöä enää seuraavissa presidentinvaaleissa.

”Mitä teki presidentti sen jälkeen, kun pääministeri oli sanonut, että mökille lähtö on ihmisten oman harkinnan tuotos?” Vähä-Päättölä kysyy ja vastaa saman tien.

”Ei mitään, vaikka missä tahansa muussa maassa presidentti olisi heti rientänyt pitämään televisiopuheen, jossa hän olisi kertonut, mitä saa tehdä ja monenko vuoden rangaistus tulee, jos hänen käskyjään rikkoo.”

Hallituksen toimet ja presidentin toimimattomuus eivät kuitenkaan ole lamauttaneet Vähä-Päättölää. Hän on jo miettinyt laittavansa vireille adressin, jossa ehdottaa, että puoli yhdeksän uutiset korvattaisiin tasavallan presidentin jokailtaisella puheella.

”Odottelen kuitenkin vielä jonkin aikaa, josko joku vaikutusvaltaisempi henkilö, esimerkiksi Sauli Niinistö, tekisi adressista aloitteen.”

”Siihen asti täytynee katsella tallenteilta hänen aiempia uudenvuodenpuheitaan ja kysellä mökille menosta tasatunnein Twitterissä.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.