Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Perhe lomaili koko pääsiäisen omassa asunnossaan – uusi matkailuinnovaatio siivittää startup-yritystä nousukiitoon

Omasssa kodissa vietettävät perhelomat ovat räjäyttäneet matkailuyritys HuijaTravelsin liikevaihdon.

”Itävallan-reissuun verrattuna lomamme tuli yli puolet halvemmaksi”, espoolainen perheenisä Aki Kekkola myhäilee.

valot loistavat kerrostalon ikkunoissa
Kekkolan perheen lomakohde kuvan talon neljännessä kerroksessa vasemmalla.

Koska jokainen koti on uniikki, HuijaTravels suunnittelee matkan käsityönä tilaajalle mieluisaksi. Ennen kuin loma alkaa, tilaaja kirjoittaa matkanjärjestäjälle asuntonsa tarinan ja lähettää kuvia sen jännittävimmistä kohteista.

”Kuinka vanha asunto on, montako omistajaa sillä on ollut ja mitä siellä on vuosien varrella tapahtunut”, HuijaTravelsin toimitusjohtaja ja pääomistaja Joonas Huijaala luettelee.

”Reitin räätälöintiä helpottaa, jos meille kerrotaan, missä huoneiston osissa perhe on jo aiemmin käynyt.”

Saamiensa tietojen pohjalta HuijaTravels tekee matkareitin ja aikataulun. Lisämaksusta on saatavilla myös videoyhteydellä toteutettava opastus, jossa matkailualan ammattilainen esittelee asunnon paikkoja perheen tekemän kuvauksen pohjalta.

”Vaatehuoneemme yllätti
monipuolisuudellaan”

”Vietimme pitkänperjantain vaatehuoneessamme. En olisi ikinä uskonut, että siihen liittyy niin monta jännittävää tarinaa jopa jo ajalta, jolloin koko rakennusta ei ollut edes olemassa”, Aki Kekkola kiittelee.

Kekkolan nelihenkinen perhe oli valinnut HuijaTravelsin kiertomatkan, jossa yövyttiin vaatehuoneen lisäksi olohuoneen sohvalla ja keittiön pöydän alla. Myös kokopäivän retket kylpyhuoneeseen ja perheen tyttären huoneeseen kuuluivat ohjelmaan.

”Kuin kielletty kaupunki! Kun tytär aloitti yläasteen, hän sulki oven ja lakkasi päästämästä muita perheenjäseniä huoneeseensa. Aivan huikea elämys päästä käymään tuossa paikassa useiden vuosien tauon jälkeen.”

Kekkolan kerrostaloasunnon pinta-ala on 90 neliömetriä. Matkakohteena siitä oli noin kaksi kolmasosaa.

”Esimerkiksi pienemmässä vessassamme tai siivouskomerossamme emme käyneet.”

”Odotamme jo innoissamme
kesälomamatkaa!

Perhe suunnittelee jo innostuneena kesälomaa, joka suuntautuisi ainakin parvekkeelle ja sen lähiympäristöön, ehkä olohuoneen ikkunanpuoleisille alueille.

”Lisäksi patikointiretki kirjahyllyn päälle kiinnostaisi. Kohdeoppaamme Joonas vinkkasi, että sieltä avautuvat aivan huikaisevat näköalat. Ja vain parinsadan euron lisähinnalla sinne olisi saatavilla suomenkielinen retki!”

HuijaTravelsin Joonas Huijaala kehottaa kaikkia tekemään varauksensa hyvissä ajoin.

”Meidän matkat viedään nyt käsistä”, hän sanoo.

HuijaTravels on matkailualalla täysin uusi toimija, ja niinpä se onkin kyennyt luomaan ennakkoluulottoman liiketoimintansa lähes tyhjästä.

Ennen koronaviruksen leviämistä Joonas Huijaala myi vitamiinitilauksia muistisairaille ja jätevesijärjestelmiä haja-asutusalueiden vanhuksille.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.