Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kaksi lasta etäopiskeli sopuisasti koko päivän

Tapaus sattui helsinkiläisessä kerrostalossa maanantaina, ja se on hämmentänyt asiantuntijoita ympäri maailmaa.

punatiilisen kerrostalon yksiössä on ikkuna
Ahkera oireenmukainen googlaaminenkaan ei tuonut valaistusta tilanteeseen.

Lastensa kanssa samanaikaisesti kotona olleet Silja ja Jonne Ojanko eivät ole onnistuneet löytämään syytä jälkikasvunsa käytökseen.

”Kun yläasteikäinen poikamme auttoi neljäsluokkalaista pikkuveljeään heti aamusta videopuhelun hoitamisessa, aloimme ounastella, että jotain on vialla”, perheen vanhemmat toteavat kuin yhdestä suusta.

Pahat aatokset kasvoivat, kun kumpikaan poika ei pyytänyt vanhempiensa apua koulupuuhiinsa koko aamupäivän aikana. Lounaspöydässäkin kaikki sujui rauhallisesti. Lasten välille ei syntynyt minkäänlaista kinaa edes bratwursteista, joita isoveli yleensä haluaa aina huomattavasti pikkuveljeään enemmän, useimmiten myös tämän lautaselta.

Niinpä ruokailun jälkeen Jonne Ojanko keskeytti omat etätyönsä koko loppupäiväksi.

”Epäilin virustartuntaa”, hän sanoo ääni väristen.

”Googlasin neljä tuntia oireluetteloita eri kielillä, mutta rauhallista ja toisen huomioonottavaa käytöstä en löytänyt yhdestäkään listauksesta”, hän kertoo.

Kun Jonne Ojanko palasi vaatehuoneeseen perustamastaan työpisteestä puolisonsa työpisteeseen keittöön, asunnossa oli lähes hiirenhiljaista.

”Vain vaimoni vaimea kuorsaus. Hän oli nukahtanut läppärinsä ääreen, ja ikkunasta näin, että pojat olivat pihalla potkimassa jalkapalloa.”

”Todella outo tapaus”, arvioi Uutissirkuksen etätyö-, perheriita- ja kolmioonsulloutumisasiantuntija Uolevi Ahonen.

”Kansainvälisissä verkostoissanikaan kukaan ei ole koskaan havainnut mitään vastaavaa.”

Perhe suhtautuu kuitenkin luottavaisesti tulevaisuuteen.

”Palasin vaatehuoneeseen ja laitoin kuulosuojaimet päähän. Kyllä tämä tästä taas normalisoituu”, Jonne Ojanko arvelee.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.