Press "Enter" to skip to content

Talous

Seksitunnit hiertävät työehtoneuvotteluissa

Työnantajapuoli olisi valmis siirtämään vain puolet kikytunneista seksituntien piiriin.

auringonsäteet osuvat ikkunasta parisänkyyn
Kuva: PIRO4D / Pixabay

Mikäli näin tehtäisiin, työntekijä saisi 12 seksituntia vuodessa. Jos seksitunneista sovittaisiin paikallisesti kikytuntien tapaan, työntekijän työaikaan tulisi kolme seksiminuuttia päivässä.

Työntekijäliitot pitävät tätä liian lyhyenä. Työnantajapuoli on eri mieltä.

“Kyllä minä olen aina ehtinyt kolmessa minuutissa”, kiteyttää Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n makuuhuoneesta tavoitettu yöelämän tulosalueen johtava asiantuntija Olli Uivala.

Uivalan mukaan hän poistatti maistraatissa sukunimensä alusta yhden konsonantin juuri tätä lausuntoa varten, “ettei siitä sitten ruveta vääntelemään mitään sananmuunnoksia”.

Keskustelu seksitunneista käynnistyi Rovaniemen vihreiden ja 16 muun valtuuston jäsenen työpäivien huokoistamista koskevasta aloitteesta. Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Miikka Keränen täydensi aloitetta Lapin Kansan mielipidekirjoituksessaan, jossa hän ehdotti seksituntia keskelle työpäivää.

Joillakin aloilla kikytunneista on luovuttu jo kokonaan. Vapautuneen ajan käyttö seksiin on jätetty työntekijöiden oma-aloitteisuuden varaan.

Muualla Euroopassa esimerkiksi Espanjassa työpäivään sisältyy noin kolmen tunnin tauko eli siesta. Sitä ei maan syntyvyystilastojen mukaan juurikaan käytetä seksiin.

Aiheesta muualla:
Lapin Kansa 22.1.2020: Työpäivän aikana voisi myös lemmiskelläTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.