Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Suomen latutallaajat penää eduskunnalta lumisateita tai -kuljetuksia

Suomen latutallaajat on tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kyselyn valittaakseen pirkanmaalaisesta lumitilanteesta. Yhdistys on kriisin partaalla, koska ladullakävelijät joutuvat tarpomaan lumettomilla pururadoilla ja pelloilla.

Pelto on sumuinen ja musta
Useimmat Etelä- ja Länsi-Suomen latutallaajat ovat joutuneet toteuttamaan harrastustaan äärimmäisissä poikkeusoloissa.

Myös Pirkanmaan suksenkuluttajat on yhtynyt kyselyyn. Vastausta penätään myös kaikilta eduskuntapuolueilta. Molempien yhdistyksien nokkahenkilöiden mielestä tasa-arvon toteutuminen ontuu pahasti hyvinvointiyhteiskunnassamme.

”Eihän se ole missään linjassa tasa-arvon kanssa, jos me hiihtäjät emme pääse talvella hiihtämään ladulla ja noi toiset joutuvat sotkemaan lumettomia pururatoja”, nyyhkyttää suksenkuluttajien puheenjohtaja Jorma Sivakka Tampereen Amurista.

Hän kertoo hiihtäneensä tänä talvena jo 10 000 kilometriä, siitä yli puolet täysin lumettomilla laduilla.

“114 paria suksia on mennyt marraskuun jälkeen. Mitäpä ei mies tekisi rakkaan harrastuksensa vuoksi, minä kun tykkään niin hiihtää”, Jorma kertoo.

Latutallaajien tuore puheenjohtaja Raivo-Petri Jalkanen muistuttaa, että he tekevät myös valituksen Tampereen kaupungin liikuntatoimelle, koska Kaupin liikuntapuiston reilun puolen kilometrin latu on todella huonossa kunnossa.

”Ainakin kaksi kertaa on siellä ladulla kävellessä meinannut nyrjähtää eturistiside, kun onnettoman lumen seasta pilkottaa pururataa tai tekonurmea.”

“Aikaisemmin lunta on talvisin viety kuorma-autoilla lumenkaatopaikoille, eikös nyt voisi niillä samoilla autoilla sitä hakea jostain pohjoisesta meillekin”, puheenjohtajat innostuvat lausumaan yhteen ääneen.

Liikuntapuiston huoltokoppien suunnasta toimittaja on kuulevinaan huokailuja tai sitten se oli Näsijärveltä puhaltava tuuli.

Teksti: Martta Åkerblom, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
AL 19.1.2020: Kaupin hiihtolatu joudutaan toistaiseksi sulkemaan huonojen säiden vuoksi – suunniteltu huolto siirtyy ensi viikkoon

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.