Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kansanedustaja-sana halutaan uudistaa

Eduskunnan keppositio on tehnyt aloitteen kansanedustaja-termin muuttamisesta niin, että aina sanaa kirjoitettaessa tulee siihen liittää lainausmerkit eli pupunkorvat.

kolme ihmistä seisoo eduskuntatalon portailla, neljäs ottaa heistä valokuvaa
Arkistokuvamme “kansanedustaja” ei liity tapaukseen.

Kansanedustajien tulee myös itsensä kansanedustajaksi esitellessään tehdä pupunkorvat etu- ja keskisormillaan molemmilla käsillä ennen oman nimensä sanomista.

Kepposition mukaan tämä on tarpeellista, koska sana kansanedustaja on nykykäytännön mukaan harhaanjohtava ja saattaa aiheuttaa vääriä olettamuksia, että oltaisiin oikeasti kansaa edustamassa.

Jo nyt on näyttöä siitä, että valitut kansanedustajat eivät ole esiintyneet kansansa edustajina, vaan oman puolueensa “kansanedustajina” tai pahimmillaan ovat edistäneet “kansanedustajina” ihan vaan omia tai sukulaistensa asioita.

Eduskunnan tupakkahuoneessa nimettöminä pysyttelevät terveysvaliokunnan jäsenet kertovat helpottuneena yhteen ääneen yskähdellen olevansa muutoksen kannalla.

“Tämän muutoksen jälkeen monien asioiden hoitaminen helpottuu, kun ei tarvitse enää vetää mitään roolia, vaan saa toimia kuten oma tai puolueen etu vaatii”, he toteavat.

Eduskunnan työterveydessä ollaan myös muutoksen kannalla.

“Useilla edustajilla on erittäin paljon mitä erilaisimpia psyykkisiä ja jopa fyysisiä oireita, koska he joutuvat toimimaan omantuntonsa vastaisesti ja esittämään jotain muuta kuin mitä sydän tahtoo”, kertoo eduskunnan työterveyslääkäri tohtori Öecter.

Eduskunnan hississä tavoitettu “kansanedustaja” kertoo niinikään olevansa erittäin otettu ja helpottunut uudesta nimenmuutoksesta.

“Nyt on oikeasti helpompi lähteä pohtimaan palkka- ja eläkeasioitamme uudelle levelille eikä meidän tarvitse kriisiytyä ja alkaa uhkailemaan lakkoaseella”, “kansanedustaja” sanoo.

Teksti: Martta Åkerblom, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.