Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Adolf ja Eva olivat natseja ja rakastavaisia – He halusivat puhua avoimesti rodusta: “Olemme ydintä myöten saksalaisia”

Adolf, 56, ja Eva, 33, Hitlerin rakkaustarina oli monella tapaa hyvin perinteinen. He kohtasivat Adolfin työpaikalla.

Timanttisormus miehen sormien välissä, takana vaaleanpunainen orkidea

Se tapahtui kansallismielisen ja nationalistisen NSDAP:n epävirallisessa kokoontumisessa puolueen valokuvaajan Heinrich Hoffmannin luona. Jutunjuurta ei ollut vaikea löytää, ja kipinä tuolloin 40-vuotiaan Adolfin ja 17-vuotiaan Evan välillä syttyi nopeasti.

“Siellä uskallettiin puhua ääneen saksalaisuudesta ja saksalaisesta alkuperästä”, sanoi Eva.

“Natsiutta käytetään pilkkanimenä, mutta kyllä se arvomaailmaani kuvaa. Ensitapaamisestamme oli selvää, että Evakin oli tullut päätökseen siitä, että ei-toivotut rodut ja uskonnot aiheuttavat suuria ongelmia”, sanoi joitakin vuosia myöhemmin Saksan valtakunnankansleriksi noussut Adolf.

Avoin rotuajattelu yhä vähäistä

Adolfin ja Evan ajattelumaailmassa oli myös etnonationalistisia ja fasistisia piirteitä.

Termeillä viitataan ajattelumaailmaan, jossa kansan tekee yhteinen kieli ja etninen perimä. Se herättää myös laajaa ja voimakasta kritiikkiä.

Uutissirkuksen asiantuntija Uolevi Ahonen on tutkinut äärioikeistoa. Ahosen mukaan etnonationalistinen rotuajattelu on Euroopassa vielä vähäistä, mutta media haluaa tehdä siitä isoja kritiikittömiä juttuja, koska siten saa paljon klikkejä ja kyllä meidän pitää keskustella ihmisen kanssa, joka on valmis kiistämään eri kansallisuuteen tai uskontokuntaan kuuluvien oikeuden elää lähellään.

Adolfille rodusta puhuminen oli tärkeää, vaikka ihmisten jaottelu saksalaisiin ja ei-saksalaisiin sai tutkijatkin puuskahtamaan ennen kuin Adolf ryhtyi savustamaan heitä ulos työpaikoistaan ja vangitsemaan heitä. Samalla Adolf sanoi kuitenkin ymmärtävänsä, miksi rotu-sana herättää niin voimakkaita tunteita.

“Sen avulla olen perustellut toimintaa, joka on ollut eri väestöryhmille enemmän tai vähemmän suotuisaa.”

Adolf muistutti, että Saksan pitäisi olla etnisesti saksalaisten hallussa oleva kansallisvaltio. Kansallisuutta ei pitäisi sallia ihmisille, joilla ei ole perimällistä taustaa Saksaan.

Adolfilla miesten, Evalla naisten työt

Adolfin pitkän tähtäimen haaveena oli kolmas valtakunta, jopa maailmanvalloitus. Eva halusi mielellään olla hänen rakastettunsa.

“Meillä on naisten ja miesten työt: Eva oleilee yksinään Obersalzbergissä ja minä tapan kaikki, jotka ovat minua vastaan tai joiden minä olen julistanut olevan minua vastaan”, Adolf kiteytti ja loi hellän katseen yllättäen hänen luokseen Berliiniin saapuneeseen Evaan.

Evan näkökulmasta yhteisten arvojen lisäksi juuri ”saksalaisuus” toi heidät yhteen.

“Olemme molemmat ydintä myöten saksalaisia. Huhtikuun alussa matkustin tänne, vaikka hän kielsikin minua tulemasta”, Eva kuiskasi vienosti hymyillen.

Kun toteutimme leppoisaa haastatteluhetkeämme Hitlerin bunkkerissa 30. huhtikuuta 1945 sekä Adolf että Eva vetäytyivät hetkeksi yksityisyyteen ja jostain Uutissirkukselle tuntemattomasta syystä riistivät itseltään hengen vain vajaat kaksi vuorokautta yksinkertaisen hääseremoniansa jälkeen.

Aiheen normalisointia muissa aviiseissa:
Jälleen kuluvanakin vuonna ihan riittävästiTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.