Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Mukana uuden trendin aallonharjalla – Knölbergin perhe vietti unelmaloman poistumatta kertaakaan laivan hytistä

Pekka ja Annu Knölberg ovat yhtä hymyä, kun he astelevat lastensa kanssa autolautan kävelysillalla kohti kotiterminaalia. He ovat erinomaisesti kyenneet noudattamaan arkirutiinejaan uudella 48 tunnin turvaristeilyllä.

tyttö ja poika tuijottelevat hytiin ikkunasta näkyvää laivaa
Knöllbergin perheen hytti oli autokannen alapuolella, mutta seinään sijoitetusta ikkunanoloisesta näytöstä he saattoivat tarkkailla sekä maisemia että buffetpöytää ja karaokeiltaa täysin huolettomasti ja vailla pelkoa bakteereista tai yllättävistä vuorovaikutustilanteista.

Aivan kuten Helsingistä Tukholmaan suuntautuneen matkan esitteessä kerrottiin, perhe on päässyt syömään omia eväitään hytissä, kuuntelemaan merisäätiedotusta isän matkaradiosta ja toteuttamaan aamulla jännittävän ”joko-ollaan-perillä-näyttääkö-tutulta” -tarinatuokion.

“Aivan upea reissu, jolla tunsi olevansa kuin kotonaan”, Pekka ja Annu kiteyttävät kuin yhdestä suusta samalla kun heidän lapsensa Knaapi, Knihti ja Knoppi myhäilevät vieressä.

Turvallisen kotoinen irtiotto arjesta

Maailmalta Pohjoismaihin levinnyt turvamatkailu on yksi vuoden 2019 merkittävimmistä megatrendeistä. Turvaristeily on ahvenanmaalaisen Blygsamma Resor -matkailuyrityksen uusi menestystuote. Se mahdollistaa kuluttajille turvallisen, rutiineihin sidotun irtioton arjesta.

“Lomalla voi rentoutua esimerkiksi katselemalla Yle Areenaa oman hytin tai hotellihuoneen suojassa – ilman stressaavia buffetruokailuja tai uima-allaskäyntejä”, kertoo Blygsamma Resorin toimitusjohtaja Gustavo Krigsten.

Turvamatkoilla aktiviteetit järjestetään aina niin, että asiakkaan ei tarvitse poistua huoneestaan. Esimerkiksi turvaristeilyillä voi seurata auringonottodekin, karaokebaarin tai pallomeren tapahtumia oman hytin kuvaruudulta. Useimpiin palvelupaketteihin sisältyvät myös henkilökohtaiset turvavarusteet suojalaseineen ja viiltohanskoineen.

”Näin vapaapäivistä voi nauttia ilman auringonpistoksia, pilaantunutta turistiruokaa tai stressaavia vuorovaikutustilanteita. Myös inhottavat bakteerit ja muut virustartunnat jäävät väliin”, Krigsten jatkaa.

Seuraava kohde on jo valittuna

Annu Knölberg sanoo, että risteily ei ylittänyt tai alittanut tavoitteita, mikä olikin koko reissun pointti.

”Nautin uskomattomasti, kun sain vilkuilla maisemia autokannen alla sijaitsevasta hytistä. Välillä pystyin ihan aistimaan meren huumaavan tuoksun. Kun asettuu oikeaan asentoon hyttioven paremmalle puolelle, voi melkein kuulla käytävällä kulkijoiden iloista sorinaa. Sitten onkin taas jo mukava käpertyä sängylle lämpimän viltin alle”, Annu sanoo säteillen ja odottaa jo innokkaana Blygsamma resorin seuraavaa matkaa.

Perhe on valinnut perinteisen opastetun aurinkorantaloman. Talvisesongin Maximum Security -pakettimatka Las Palmasiin sisältää 7 vuorokauden asumisen kahden tähden hotellissa, 20-kertaisesti suurentavat kiikarit kulttuurin tarkkailua varten sekä vesikauhu- ja paiseruttorokotukset.

Omat käyttövedet voi lähettää majapaikkaansa rahtina Suomesta, ja hotellihuoneessa on retkikeitin, jolla voi keittää perunoita. Lisämaksua vastaan matkailija saa myös kaulakyltin, jossa lukee näyttävästi ”Soy sordo y mudo, no hables conmigo, por favor.”

Myös etälomamatkat kasvattavat suosiotaan

Turvamatkailun tulevaisuuden trendi ovat etälomat. Yksi Blygsamma Resorin tuoreimmista hiteistä on virtuaaliloma Sveitsin Alpeilla. Matkan varaava asiakas saa kuljetuksen nastolalaiseen motelliin, jossa hän voi kaikessa rauhassa selailla alppilomaesitteitä omasta puhelimestaan. Ohjelmassa on myös rinnebaari.

“Asiakas pääsee istumaan hotellin aulabaarin terassille monot ja sukset jalassaan ja nauttimaan laktoositonta ja gluteenitonta kaakaota. Terassin laidalla on megakokoinen näyttö, jolta voi katsella Alpeilta striimattuja näkymiä”, Gustavo Krigsten selostaa.

”Tähän mennessä etälomapalvelu on ylittänyt kaikki odotuksemme. Olemme saaneet vain yhden reklamaation, kun asiakkaamme yllättävästi valitti kaakaon olleen liian sopivaa. Hän olisi toivonut edes yhtä yksittäistä kaakaojauhopaakkua”, Krigsten sanoo reklamaatiosta yhä järkyttyneenä.

Krigstenin mukaan sekä Ville Haapasalo että Riku Rantala toteuttavat uutukaisesta reissaustrendistä 230-osaiset televisiosarjat, mikäli neuvottelut etenevät odotetusti.

Teksti: Helena Lummekivi, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.