Press "Enter" to skip to content

Talous

Ilmaiset ämpärit siivittävät startup-yrityksen nousukiitoon

Ilmaisten ämpäreiden kuluttajamyyntiin erikoistuneen Better Get a Bucketin arvioitu tulos ylittää ensimmäistä kertaa 15 miljoonan euron rajan ja liikevaihtoennustekin oli yli 100 miljoonaa.

erivärisiä ämpäreitä valkoisella matolla
Parhaat liikeideat ovat yksinkertaisia. Niin myös Better Get a Bucketin maksullinen ilmainen ämpäri.

Luvut käyvät ilmi piakkoin pörssiin listautuvan yrityksen markkinointiesitteestä. ”I can’t believe it’s a free bucket” -tuotemerkillä myytävät ilmaiset ämpärit ovat osoittautuneet niin suosituiksi, että ne uhkaavat jo perinteisten maksullisten ämpäreiden asemaa.

”Sitralta ja Business Finlandilta saamamme 15 miljoonan euron rahoitustuki oli ratkaisevaa yhtiön research and development -työn ja kotimaanmarkkinoille sekä Suomeen etabloitumisen suhteen”, kertoo Better Get a Bucketin toimitusjohtaja Mauri Sankolainen.

Jos ilmainen ämpäri maksaa yli viisi euroa, se viedään käsistä

Yhtiön menestyksen taustalla on suomalaisten hullaantuminen omiin ilmaisiin ämpäreihinsä. Kun tavallisen maksullisen ämpärin myyntihinta on noin euron, ilmaiset ämpärit viedään yhtiön puhelinmyyjien käsistä keskimäärin 5,90 euron kappalehintaan.

“Yleensä myymme 36 kuukauden kestotilauksen, jolloin ostajalle toimitetaan vähittäismaksulla kymmenen ilmaista ämpäriä kuukaudessa.”

Better Get a Bucketin puhelinmyyjät kertovat saaneensa satojatuhansia kiitollisia asiakkaita etenkin muistisairaiden eläkeläisten joukosta.

“I can’t believe it’s a free bucket” -tuotteet ovat saaneet keräilijöiden keskuudessa kulttimaineen. Viime viikolla thaimaalaiselta roskalavalta löytynyt ilmainen ämpäri huutokaupattiin 6100 eurolla mutta kauppa purettiin sangassa ilmenneen hiusmurtuman vuoksi.

Yhtiö laajenee ulkomaille ja Suomeen

Vaikka Suomi on Better Get a Bucketin päämarkkina-alue ja vaikka caymansaarelaisesta pääkonttorista katsottuna yhtiön kaikki myynti on ulkomaanvientiä, Sankolainen uskoo konseptin toimivan myös globaalisti.

”Business Finlandin tekemän laajan ja vedenpitävän markkinaselvityksen mukaan ilmaisten ämpäreiden potentiaali Euroopan taantuvilla ja Aasian kasvavilla markkinoilla on hiuksia nostattava”, hän myhäilee.

Better get a bucket -tuotteiden ensimmäinen suuri ulkomainen markkinointi-investointi on tuotenäkyvyyden ostaminen ikivanhasta englantilaisesta Monty Python-elokuvasta.

Teksti: Jan Ödemark, maakuntakirjeenvaihtaja, talous

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.