Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Miehet ja isät ovat turvallisuusuhka

Viime vuonna poliisin tietoon tulleiden raiskausrikosten tekijöistä 99,1 prosenttia oli miehiä. Sosiaali- ja terveysviranomaisten tietoon tulleissa hyväksikäyttöepäilyissä jopa 60 prosentissa tapauksista tekijänä on lapsen isä.

miehen keho näkyy kerrostalon ikkunasta, pää ja osa jaloista jäävät ikkunankehyksen taakse
Suomessa on 2 724 488 miestä. Arkistokuvamme mies on joko turvallisuusuhka tai sitten hän pyyhkii pölyjä verhotangon päältä.

Tiedot käyvät ilmi Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin Rikollisuustilanne 2017 -katsauksesta.

Vaikka etenkin monet naiset ovat oikeutetusti kysyneet, mihin toimenpiteisiin päättäjät aikovat ryhtyä kitkeäkseen tämän ilmiön Suomesta, nykyinen tai kukaan aiemmista pääministereistä ei ole kutsunut hallitusta koolle miesten ja isien epäinhimillisten ja tuomittavien tekojen vuoksi.

“Aina näihin päiviin asti miesten ihannointi on ollut Suomessa niin johtava teema, että sen varjolla on hyväksytty ja katsottu läpi sormien lähes kaikkia heidän käyttäytymiseensä liittyviä ongelmia”, arvioi Uutissirkuksen kopelointi- ja sivustakatseluasiantuntija Uolevi Ahonen.

“Jokaisen miehen ja isän on elettävä maamme lakien mukaan ja kunnioitettava toisen ihmisen koskemattomuutta. Muuta vaihtoehtoa ei ole, ei minkään hallituspuolueen kansanedustaja ole painottanut.”

Ahosen mukaan hänen vahva tuntemuksensa on, että “tavalliset naiset” ovat tunteneet nämä ongelmat jo pitkään ja että tilanne herättää kasvavaa huolta ja jopa raivoa.

“Päätään nostanut #Metoo-keskustelu on kuitenkin padottu vaikenemalla tai kuitattu kunnianloukkaussyytteillä, jos joku rohkea on halunnut nostaa ongelmia esille”, Ahonen sanoo ja kiteyttää, että “Suomessa on liikaa miehiä, jotka muodostavat kansallisen turvallisuusuhan.”

Aiheesta muualla:
Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti: Katsauksia 29: Rikollisuustilanne 2017 (toim. Hannu Niemi)
HS 13.1.2018: Hallitus kokoontuu tiistaina ja perjantaina seksuaalirikosepäilyjen vuoksi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.