Press "Enter" to skip to content

Talous

Uusi joulukuusirotu hillitsee asuntojen hinnannousua

Joulukuusi tullee uudisasuntojen vakiovarusteeksi Rakennusliikkeet ja kaavoitusviranomaiset ovat kehittäneet joulukuusirodun, joka mahtuu kymmenesosaan perinteisen joulupuun vaatimasta tilasta. Keksintö hillitsee asuntojen hinnannousua, koska se mahdollistaa nykyistä tehokkaamman tilankäytön.

Kuusityyppi vie niin vähän tilaa, että uusien asuntojen keskikokoa voidaan pudottaa puolella neliömetrillä. Tämän ennustetaan jarruttavan etenkin pääkaupunkiseudun uudisasuntojen hinnannousupaineita.

”Keskikokoisen kerrostalokaksion hinta ei keksintömme ansiosta nousse ensi vuonna kuin 12 prosenttia”, rakennusliikkeiden ja kaavoittajien yhteistyöelin Rajakan puheenjohtaja Seppo Virtanen ennakoi.

Joulukuusen vaatima tila on vähentänyt monissa perheissä kuusen alle mahtuvien lahjojen määrää, joten nyt esitelty kuusirotu lisännee myös kauppojen joulumyyntiä.

Uusi joulukuusirotu jättää asunnon avaraksi

Kuusi on painekyllästetty siten, että se on käytännössä ikuinen. Prototyyppikuuset toimitetaan asiakkaalle jalalla ja yhdellä joulupallolla varustettuna.

”Tarkoituksena on, että kuusi liitettäisiin uudisasuntojen vakiovarusteisiin. Se voi sijaita olohuoneen nurkassa ympäri vuoden tai sitä voi käyttää myös eteisen naulakkona”, Virtanen arvioi.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.