Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Perhe järkytyksen partaalla omassa kodissaan: “Olemme aina kakanneet väärin”

Katastrofi on ajanut vanhemmat hakeutumaan perheterapiaan, ja lapset potevat ripulia. Perheelle on ollut pöyristyttävää tajuta, että he ovat aina istuneet pöntöllä väärin.

wc-pönttö linja-autopysäkkimerkin vieressä
On vain kaksi tapaa ulostaa: oikea ja väärä. Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Uolevi ja Irmeli Santatöyssyn perhe päätyi katastrofin partaalle omassa turvallisessa kodissaan. Perheen äiti Irmeli on yhä järkytyksen vallassa muistellessaan valitettavan tapahtumaketjun alkua.

“Istuin ihan rauhassa tuossa ikkunan vieressä lukemassa lehtiä, kun näin iltapäivälehden jutun, jossa puhuttiin kakkaamisesta. Järkytyin niin, että olin läikyttää kahvia povelleni.”

Irmeli Santatöyssy tajusi perheen olevan kriisin kourissa. He olivat jokainen asettuneet istumaan vessanpöntöllä väärin. Irmeli-äiti purskahtaa lohduttomaan itkuun.

“Olemme mieheni kanssa luulleet, että pöntölle voi vain istahtaa ja sitten alkaa kakata ja pissiä, mutta nyt oivalsimme, että se ei riitä. Olemme koko ikämme johdattaneet lapsiamme harhaan ja opastaneet heitä kakkimaan sopimattomassa asennossa. Oikea asento olisi lehden mukaan 45 asteen kulma, jossa napa lähestyy jalkoja.”

Irmeli Santatöyssy kertoi saman tien juosseensa pöntölle testaamaan, lähestyykö hänen napansa normaalisti jalkoja, kun hän punnertaa pöntöllä.

“Ymmärrättehän, että vastuuntuntoisena kasvattajana oli puistattavaa todeta, että kulmani jyrkkyys oli vajaamittainen. Ei varmaan ollut edes 20:ä astetta. En päässyt syvemmälle, koska napa roikkui jalkojen päällä vaikka istuin aivan suorana”, hän parahtaa.

Hän sanoi selvästi tunteneensa, miten paksusuoli käpertyi solmuun ja miten ruoka oli ahtautunut piukeaksi palloksi suolikierrostumien väliin. Vaikka hän kuinka yritti, pönttöön ei tippunut mitään, lirisi vain vähän.

“Olemme ajattelemattomia ja vastuuntunnottomia ihmisiä. Lapsistamme tulee vinoja yksilöitä, jotka alkavat polttaa pilveä, potkia mummuja ja varastaa pankkitunnuksia!”

Irmeli Santatöyssy pelkää, että myös perheen isän tapa käydä isolla hädällä rikkoo kasvatuksen sääntöjä.

“Hän pistää vessan oven tiukasti kiinni ja istuu siellä tunnin mukanaan Aku Ankan vuosikerta. Kova on purske ja meteli. Äitini taas oli niin sanottu läpipasko, minä taas olen enemmän ummikko.”

Lehti kehottaa virheellisesi kakkaavia ihmisiä juomaan paljon vettä ja kuuntelemaan, mitä suolistolla on kerrottavaa.

satiiriämpäri 2019

“Päätin, että tästä lähtien kokoonnumme perheen kanssa päivittäin yhteen kuuntelemaan suoliston viestejä. Jokainen saa viestiä vapaasti suolistollaan ainakin hetken ajan. Uskon, että pieremishetki on koko perhettä lämpimästi yhdistävä kokemus”, Santatöyssy sanoo.

Teksti: Unelma Littoinen-Lätti, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.