Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Alushousukielto kohentaa Suomen lentoturvallisuutta

Suomi kieltää lentomatkustajilta alushousujen käytön. Maamme nopea päätös on herättänyt laajaa kiinnostusta myös ulkomailla.

Suomi ehti toteuttaa kiellon ensimmäisenä maana maailmassa. Jatkossa alushousuja saa kuljettaa vain lentokoneen ruumassa.

Sisäasiainministeriön johtava turvatarkastusasiantuntija Juhani Jokinen on tyytyväinen päätökseen. Hän aikoo itse toteuttaa ensimmäiset kaksituhatta uutta tarkastusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Mikäli matkustajalla havaitaan ennen lentoa alushousuja, häntä pyydetään joko sijoittamaan ne matkatavaroihinsa tai luovuttamaan ne pois. “Riskikartoituksemme mukaan erityisesti naisten alushousutilanne on syytä tarkistaa äärimmäisen huolellisesti”, Juhani Jokinen kiteyttää.

Jokisen mukaan samankaltaisia toimia tulisi kehittää juna- ja linja-automatkustajienkin turvallisuuden edistämiseksi.

“Alushousukielto voitaisiin ehkä jatkossa ulottaa myös ravintoloihin ja suuriin yleisötilaisuuksiin”, Jokinen sanoo.

Sisäasianministeriö teki päätöksen alushousukiellosta pikavauhtia heti aamun iltapäivälehdet luettuaan ja kahvitunnin pidettyään.

Suomen uusi lentoturvallisuusratkaisu on herättänyt laajaa kiinnostusta maailmalla. Muiden muassa USA ja muut sen kanssa sotaa käyvät tahot ovat jo ryhtyneet toimiin oman alushousukantansa selvittämiseksi.

Joulupäivänä nigerialainen mies yritti räjäyttää Amsterdamista Detroitiin matkalla olleen lentokoneen. Hän oli sijoittanut räjähteen alushousuihinsa.

Lue myös:
Turvallisuutta kehitetään koko ajan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.