Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kadun ylittäjä luuli ensin olevansa selkounessa – Autoilija jarrutti ja pysähtyi valottoman suojatien eteen Mannerheimintiellä

Eläkeläinen Synnöve Jalander hämmentyi vakavasti myös hetkeä myöhemmin, kun hän kohtasi jalkakäytävällä miehen, joka talutti polkupyöräänsä.

auto pysätyneenä suojatien eteen
Synnöve Jalanderin tyttärentytär Anna oli neuvonut isoäidilleen tavan, jolla henkilöautoilija melko varmasti painaa jarrua.

Tapahtumaketju käynnistyi viime maanantaina, kun Jalander lähti sauvakävelylle.

”Olen kyllästynyt odottamaan liikennevaloissa oopperan kohdalla. Usein samoilla vihreillä voi ylittää vain kaistan kerrallaan. Niinpä päätin kokeilla, pääsisinkö Mannerheimintien yli käyttämällä valotonta suojatietä. Minuun iski oikein semmoinen sisu tai uhma”, Jalander kertoo.

Hän siirtyi Carelia-ravintolan luota saman korttelin toiseen päähän, jossa
tavallinen suojatie sijaitsee.

“Sitä pidetään kai lähinnä rekvisiittana, jota käyttävät vain vakavasti masentuneet tai muuten vain itsemurhaa suunnittelevat.”

Auto tuli kovaa
vauhtia suoraan kohti

Jalander kertoo katsoneensa kunnolla ympärilleen ja astuneensa määrätietoisesti suojatielle.

“Auto lähestyi kovaa vauhtia, ja toisestakin suunnasta niitä tuli koko ajan. Hetken jo mietin, että olenko hullu ja pitäisikö perääntyä, Herre Gud ändå! Sitten minua kohti ajanut auto kuulkaa ihan jarrutteli ja sitten se pysähtyi! Noin. Ja kun kävelin eteenpäin, niin henkilöauto se pysähtyi omalla kaistallaan, ja oikein taksi ja linja-auto pysähtyivät bussikaistalla, vaikka niitä eritoten saa pelätä. Olin aivan ihmeissäni.”

Jalander arvioi pysähtymisen syyksi sen, että hän oli kuunnellut 19-vuotiaan lapsenlapsensa neuvoja.

“Anna sanoi minulle kerran, että jos katsoo lähestyvästä autosta poispäin, kuljettaja luulee ettei häntä ole havaittu ja jarruttaa, ettei autoon tule lommoja.”

Pyöräilijäkin huomioi
jalankulkijat

Jalander jatkoi oopperan ohi Helsinginkatua kohti kaupunginpuutarhaa. Tuon reitin tekevät vaaralliseksi Ranskan ympäriajoon ympäri vuoden valmistautuvat työmatkapyöräilijät, varsinkin paikoissa, joissa jalkakäytävä ja pyörätie risteävät. Jalander välttää tavallisesti tätä reittiä, mutta nyt hän halusi puutarhaan ihailemaan syksyn väriloistoa.

“Töölönlahden yläpäässä epätavalliset tapahtumat jatkuivat”, Jalander kertoo.

Hän oli selvästi nähnyt, kuin pyöräilijä oli pysäyttänyt ajokkinsa ja taluttanut sen jalkakäytävän ja suojatien yli.

”Tämä oli kyllä elämäni ihmeellisimpiä päiviä, ihan piti ekstratujaus konjakkia kaataa, kun pääsin kotiin”, Synnöve Jalander kuvailee epäuskoisesti päätään pudistellen.

Teksti: Alli Tiili, maakuntakirjeenvaihtaja, Etu-Töölö

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.