Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Pyhäjoelta löytyi ulkomaalaisen osittain omistama ydinvoimalakiinteistö

Poliisin sunnuntainen suurratsia ei ulottunut Pohjois-Pohjanmaalle, koska asiassa ei epäillä rikosta.

Omistaja on jo pystyttänyt alueelle pylvään sähkönjakelua varten.

Ydinvoimalan omistuksesta 66 prosenttia on suomalaisilla yhtiöillä. Loput 34 prosenttia omistaa venäläisen Rosatomin omistama RAOS Voima.

Valmistuessaan ydinvoimala sijaitsee strategisesti erittäin tärkeällä paikalla eli Tornion terästehtaalle sähköä kuljettavan johdon alkupäässä. Samasta johdosta tullee virtaa myös eteläsuomalaisen Aarne Mäkelän auton lohkolämmittimeen.

“Me ostamme sähköä Vatajankosken sähköltä, joka on mukana Suomen Voimassa, joka on yksi Voimaosakeyhtiö SF:n omistajista, joka omistaa kaksi kolmasosaa Fennovoimasta, joka omistaa Pyhäjoelle rakennettavan ydinvoimalan”, Kankaanpäässä asuva Mäkelä kertoo.

Hän on huolissaan autonsa kylmäkäynnistyksestä tilanteessa, jossa Rosatomin tytäryhtiö TVEL ei toimittaisikaan ydinpolttoainetta Fennovoimalle.

“Että kyllä pitäisi joku laki saada siihen, kuinka paljon ulkomaalainen voi omistaa ydinvoimalakiinteistöjä Suomessa tai myydä niille polttoainetta.”

Pääministeri, hallitus, eduskunta ja presidentti Vlamir Putin ovat erittäin tietoisia tilanteesta.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.