Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Uutissirkus ratkaisi Jätkäsaaren ruuhkaongelman: Matkustaja-alukset Vuosaareen

Mikäli Tallinnan-laivat alkaisivat käyttää Vuosaaren satamaa, Jätkäsaaren liikennesumppu poistuisi kokonaan.

kaksi Tallinan-laivaa kohtaa merellä, takana metsäinen saari
Vuosaaren satamasta voisi löytyä tilaa sekä laiva- että rekkajonoille.

Asia kävi ilmi, kun Uutissirkuksen kaupunkisuunnittelu- ja järjenkäyttöasiantuntija Uolevi Ahonen otti eilisiltana taksin Vuosaareen.

“Auto ajoi Itäväylää ja kääntyi sen jälkeen Vuosaaren kalliotunneliin. Yhtään ei ollut ruuhkaa missään.”

Uolevi Ahonen innostui ideastaan niin paljon, että hän ehdottaa Tukholmastakin saapuvien laivojen satamaksi Vuosaarta.

“Tämä poistaisi rekkaruuhkat myös Kauppatorin liepeiltä ja Pohjoisrannasta. Samalla vapautuisi tilaa amerikkalaisille risteilyaluksille, joilta matkustajat voisivat päästä keskustaan kävellen”, Ahonen sanoo.

Suurin osa laivamatkustajista liikkuu ilman autoa. Mikäli metrorataa jatkettaisiin Vuosaaresta syväsatamaan asti, joukkoliikenneyhteydet olisivat kunnossa.

“Yksi huoltoraidehan sinne Vuosaaren metroasemalta jo menee. Enää tarvitaan toiset kiskot viereen”, Ahonen hahmottelee.

“Saavuin kerran Siljalla Tukholman Värtanille. Siellä piti ensin kävellä laivalta Gärdetille tai mennä bussilla Ropstenille ennen kuin pystyi hyppäämään kaupunkiin menevään metroon. Eli vähintään sama puoli tuntia kului aikaa Drottningsgatanille kuin kuluisi Vuosaaren sataman metroasemalta Helsingin kantakaupunkiin.

“Sitä paitsi laivaterminaali voisi tuoda elämää noin 8000 asukkaan Aurinkolahteen, jonka kivijaloissa ei nykyisin ei ole juuri muuta kuin pari kiinteistönvälitystä ja yksi ravintola.”

Ahonen arvioi, että Helsingissä sekä kaupunginhallitus ja -valtuusto että matkailuyrittäjät ovat rajattoman innoissaan hänen oivalluksestaan. Niinpä hän asettautuukin toimituksemme sohvalle makaamaan ja odottamaan kutsua ideointipäällikön virkaan.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 4.9.2018: Jätkäsaaren liikenne on niin tukossa, että osa takseista ei suostu ajamaan sinne, projektipäällikkö myöntää virhearvion – Asiantuntijat ideoivat kolme ratkaisukeinoaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.