Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Metromatkustaja käytti liityntäpysäköintialuetta liityntäpysäköintiin

Mies aiheutti useita tunteja kestäneen kaaoksen, kun hän täysin yllättäen käytti liityntäpysäköintiin varattuja parkkiruutuja liityntäpysäköintiin.

Liityntäpysäköintialueen liikennemerkki
“Sitä vartenko kalliita liityntäpysäköintialueita rakennetaan, että metromatkustajat voisivat pysäköidä niille”, Taneli Kemppainen tiedustelee.

Tapaus sattui Kulosaaren metroasemalla maanantaina, kun laajasalolainen mies jätti autonsa liityntäpysäköintipaikalle ja jatkoi matkaansa junan kyydissä Otaniemeen.

“Laittoi autonsa ruutuun, jota jo 17 vuotta on käyttänyt naapurini Axel Björkman”, Uutissirkukseen yhteyttä ottanut Taneli Kemppainen kertoo.

“Niinpä kun Björkman palasi ruokaostoksiltaan Hakaniemen hallista, hän säikähdyksestä toivuttuaan jätti autonsa viereiselle paikalle, jossa tavanomaisesti on pysäköinyt Välimäki. Kohta alueelle saapunut Välimäki taas joutui etsimään uuden paikan, joka myöhemmin osoittautui siksi paikaksi, jolle Tuomilaakso normaalisti pysäköi”, neljä tuntia myöhemmin pysäköintialueelle kaartanut Kemppainen kuvailee.

Iltapäivän ja illan mittaan töistään ja muilta asioiltaan palailleista asukkaista lähes kaikki joutuivat jättämään autonsa johonkin muualle kuin yleensä. Koko ketju alkoi purkautua, kun Kemppainen havaitsi ettei liityntäpysäköintipaikalla ollut hänelle enää ollenkaan tilaa.

“Rupesin sitten kyselemään asiasta ja niinpä sain lopulta hieman iltakymmenen jälkeen selville, että kaikki oli alkanut siitä, että kaupunginosamme ulkopuolelta tullut vieras ihminen oli käyttänyt metroaseman viereen verorahoilla rakennettua liityntäpysäköintipaikkaa liityntäpysäköintiin.”

“Eli oli täysin piittaamattomasti pysäköinyt autonsa tyhjään ruutuun ja jatkanut matkaa metrolla”, Kemppainen täsmentää.

Kemppainen oli soittanut asiasta sekä poliisille että pysäköinninvalvontaan. Hän on yhä hämmästynyt viranomaisten vastauksesta.

“Kumpikin taho sanoi olevansa täysin voimaton tämän ongelman edessä: heillä ei ole mitään keinoa estää liityntäpysäköintipaikkojen tämänkaltaista käyttöä.”

Kemppainen sai oman autonsa parkkiin hieman hieman ennen keskiyötä, kun metromatkustaja palasi ja vei ajoneuvonsa pois.

“Ei edes pyytänyt anteeksi.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan myös useilla muilla pääkaupunkiseudun metro- ja rautatieasemilla liityntäpysäkointipaikkojen käyttäminen liityntäpysäköintiin on kasvava ongelma.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.