Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Lastenpsykologikin mykistyi: Teinityttö jätti huoneensa oven auki

Tyttären vanhemmat hätääntyivät, koska tekoa ei edeltänyt minkäänlainen poikkeava käytös.

ovenkahva läheltä, ovi on raollaan
Sekä perheen isä että äiti hämmentyivät vakavasti, kun heidän tyttärensä toimi aiemmasta täysin poikenneella tavalla.

Kaverinsa kanssa kotonaan piipahtanut 13-vuotias tyttö jätti huoneensa oven auki viime lauantaina Äänekoskella, vaikka koko muu perhe oli asunnossa samaan aikaan.

“Vielä aamupäivällä hän oli tapansa mukaan huutanut isälleen runsaasti kirosanoja, heittänyt pikkuveljeään paahtoleivällä, kurkkuviipaleella ja meetwurstipaketilla ja poistunut ulvoen keittiöstä, koska olimme moittineet hänen käytöstään”, perheen äiti Sari Toukosaari kertoo.

Kun tytär perheen lounastettua lähti käymään ystävänsä luona, hän oli isänsä mukaan edelleenkin täysin normaali.

“Sanoi, ettemme osaa laittaa ruokaa, huusi pikkuveljelleen, isälleen ja minulle ja lähti kävelemään tuulisella lumisella tiellä lenkkitossut ja varrettomat sukat jalassaan ilman pipoa”, Sari Toukosaari jatkaa.

Iltapäivällä tytär oli palannut kotiin ystävänsä kanssa.

“Ja silloin, täysin varoittamatta, yhtäkkiä, näin, että he juttelivat tyttäreni huoneessa ja ovi oli auki. Ensimmäisen kerran kahteen vuoteen”, vieläkin kokemastaan syvästi järkyttynyt isä Petteri Toukosaari sanoo.

Tyttären myöhempi toiminta syvensi vanhempien järkytystä.

“Kun katsoin sisään avoimesta ovesta ja kutsuin häntä välipalalle, hän saapui heti ja kysyi pyynnöstäni vielä kaveriltaankin, tulisiko tämäkin. Kaveri ei halunnut mukaan pöytään, mutta tyttömme söi leipää ja puhui pikkuveljelleen kaksi lausetta täysin ystävällisesti.

Lastenpsykologi Aki Jankkonen, 46, ei muista uransa varrelta ainoatakaan vastaavaa tapausta.

“Olen aivan ymmälläni. Viitisen vuotta sitten vastaanotolleni tuli perhe, jonka murrosikäinen tytär oli pyytänyt anteeksi, mutta kyllä tämä on luonteeltaan toisenlainen keissi”, Jankkonen sanoo.

“Joskus ehdollinen lupaus datapaketin nopeuden korottamisesta tai edes prepaidin vaihtamisesta laskutettavaan liittymään on saattanut aiheuttaa hetkellistä käytöksen muuttumista, mutta siitä tässä ei selvästikään ole kyse.”

Perheen äiti on alkanut epäillä, että tytär on aikeissa pyytää jotakin, eli että tämä toiminnallaan pyrkisi manipuloimaan vanhempiaan. Isä ei vielä ole toipunut järkytyksestään niin paljon, että kykenisi puhumaan yhtään enempää.

Lastenpsykologi Jankkonen ei usko manipulaatiotarkoitukseen.

“Ei teinin etuotsalohko ole vielä niin kehittynyt, että ennalta tapahtuva suunnitelmallinen manipulaatio onnistuisi, hän sanoo ja kiiruhtaa pois paikalta, koska on luvannut ostaa omalle lapselleen tänään moposkootterin jo joulusta lähtien jatkuneen muut perheenjäsenet huomioivan käytöksen vuoksi.

Lue Uutissirkuksesta myös:
28.12.2012: Teini teki virheen ja pyysi sitä anteeksi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.