Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Kepitystuomio aiheuttaa epäselvyyttä Mellunmäessä

Helsingin Mellunmäessä alkoholin juomisesta kepitystuomion saanut mies on päässyt yllättäen vapauteen. Sekä mies että hänen isänsä haluaisivat tuomion täytäntöönpanemista nopeasti ja julkisesti.

Mellunmäkeläisen taloyhtiön hallitus tuomitsi Arto Mattilan kuuteen kepin iskuun viime kuussa. Mattila, 18, on ensimmäinen mies, jonka taloyhtiön hallitus on Suomessa tuominnut hakattavaksi yleisen järjestyksen nimissä.

Hallituksen jäsenet pidättivät miehen hänen isänsä kotoa. Hänet oli määrä viedä Mellunmäenaukiolle, missä tuomio piti panna toimeen. Miestä kuljettanut ajoneuvo kuitenkin pysähtyi pian tunniksi. Sen jälkeen miehelle annettiin kyyti takaisin kotiin.

Hallituksen mukaan tuomiota ei voida panna täytäntöön tällä hetkellä, koska maassamme vain oikeuslaitos voi langettaa tuomioita.

Miehen isä piti päätöksen pyörtämistä vaaränä. Hänen mukaansa päätöksen peruminen pitää pilkkanaan taloyhtiön asukkaita. “Näin selvässä juopotteluasiassa ei tarvita käräjäoikeutta”, isä kiteyttää.

“Poikani haluaa, että tuomio pannaan täytäntöön. Me olimme jo hyväksyneet tuomion.”

Mattila on ryypiskellyt olutta heinäkuussa päivittäin Mellunmäen metroaseman lähistöllä sijaitsevan taloyhtiön ovensuussa. Hän on roskannut talon edustaa olutpahvein ja rikotuin lasipulloin ja metelöinyt kiinteistön ikkunoiden alla aamuyöhön asti.

Mattila on myös ulostanut talon porttikongiin kuusitoista kertaa.

Alkoholia on Suomessa ja Mellunmäessä yleisesti saatavilla. Sen juomiseen kannustetaan televisio- ja katumainoksin sekä iltapäivälehtien alkoholinkäyttöä ihannoivin artikkelein.

Kepitystuomioista muissa aviiseissa:
Kouvolan Sanomat 24.8.2009: Oluen juonnista keppituomion saanut nainen vapaaksi MalesiassaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.