Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Tyttö pukeutui talvivaatteisiin

Espoolainen perheenisä Ilmari Kaikkonen hämmentyi vakavasti, kun hänen 11-vuotias tyttärensä suostui laittamaan ylleen talvitakin, ulkohousut, pipon ja lapaset tänä aamuna kouluun lähtiessään.

talvihattu, -takki ja rukkaset ovat lapsella yllä, kun hän katselee mäeltä kohti Helsinkiä
Talvivaatteet vähentävät kantajansa viluisuutta etenkin talvella.

Kaikkonen oli kiinnittänyt huomiota tyttärensä Ida-Emilian outoon käytökseen heti tämän herättyä.

“Hän katsahti ensimmäisenä keittiömme ikkunan lämpömittariin ja totesi, että tänään on pakkasta ja tuulee, joten täytyykin etsiä paksummat sukat ja vetää pitkisten päälle talvihousut”, Kaikkonen kertoo.

Tytär oli noutanut kaapistaan myös vuorillisen pipon, lapaset ja kaulaliinan. Lähtiessään hän puki t-paidan päälle hupparin ja talvitakkinsa.

“Jopa lenkkarit se siirsi kenkähyllyyn ja laittoi jalkaansa täysin oma-aloitteisesti veljeltään pieniksi jääneet Kuomat, kun omat viimevuotiset talvikengät eivät enää mahtuneet”, Kaikkonen kertoo.

“Ja sitten se vilkutti lähtiessään iloisesti ja toivotti minulle hyvää työpäivää.”

Jyväskylän yliopiston kasvutuspsykologi Emmi Mattila epäilee isän kertomusta.

“Empiiristen havaintojeni mukaan ei kyllä ole meidän perheessä tai kellään naapurilla tai työkaverilla käynyt niin, että täysin ilman huuto- ja raivokohtauksia jo ennen tammikuuta onnistuisi minkäänlaisen kylmältä suojaavan vaatteen pukeminen, koska lapseni kertovat jatkuvasti, että ei kukaan muukaan heidän koulussa käytä talvivaatteita paitsi eka- ja tokaluokkalaiset ehkä joskus”, Mattila sanoo.

Ilmari Kaikkonen arvelee tyttärensä manipuloineen koko perhettä.

“En ehtinyt seisoa bussipysäkillä kuin kolme minuuttia, kun jo aloin miettiä, että olisikohan ollut hyvä laittaa farkkujen alle pitkät alushousut ja pitäisiköhän töistä palatessa ostaa jostakin varrelliset sukat.”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.