Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Vilkkua käyttänyt autoilija sekoitti liikenteen Salossa

Lumikaaoksen odottaminen keskeytyi pahasti, kun ulkopaikkakuntalainen henkilöauton kuljettaja laittoi yllättäen vilkun päälle ennen kääntymistään.

Anglia etenee kurassa
Suomusjärveläinen kahvila-asiakas sai kuvatuksi Salon keskustassa suuntavilkkuterroria harjoittaneen iäkkään henkilöauton lähes kokonaan.

Oikeaoppisen vilkun käytön seurauksena Salon toiselle pääkadulle jumiutui autoja yli 150 metrin matkalle. Paikalle sattui myös Varsinais-Suomen Autokoulunopettayhdistyksen kunniapuheenjohtaja Aulis Rankkilainen.

“Olin muiden tavoin hämmennyksen vallassa ja samalla epätietoinen siitä, mihin suuntaan siinä ruuhkassa minun itse olisi pitänyt ajaa”, Rankkilainen kiteytti kaaokseen joutuneiden tunnot.

“Henkilökohtaisesti en miellä noin ennakoivaa vilkun käyttöä aivan terroristiteoksi, mutta liikenteen vaarantamisen tunnusmerkit tuo tempaus kyllä täyttää.”

Aikaisemmin Salossa on nähty satunnaisia autoilijoita, jotka ovat laittaneet vilkun päälle siinä vaiheessa kun ovat kääntäneet ohjauspyörää noin neljänneskierroksen verran.

“Valtaosa kaupunkilaisista ei tiedä, mistä osasta auton rakennetta suuntavilkun saisi päälle”, tungoksen kaupungin äärimmäisessä keskustassa nähnyt nimettömänä pysyttelevä ammattiautoilija arvioi.

“Tutun ja turvallisen paikallisen käytännön rikkonut auto oli sen verran iäkäs, että sen rekisterikilvestä näki alkuperäisen rekisteröintikaupungin. Laatta alkoi A-kirjaimella, joten kuljettaja oli ilmeisesti Helsingistä, missä vilkkua käytetään omien tietojeni mukaan kiusaamistarkoituksessa muita autoilijoita kohtaan.”

A-rekisterikilvellä varustettu auto lähti silminäkijöiden mukaan ajamaan Salosta kohti Helsinkiä. Sitä oli viime kädessä todistamassa suomusjärveläinen kahvila-asiakas Valo Koikkalainen.

“Turha hänen oli täällä käydä kukkoilemassa. Meillä on Salossa maanläheisemmät liikennesäännöt kuin jossain Kehä kolmosen sisäpuolella. Salossa mennään siitä, mistä mahdutaan. Ja mennään vaikka autosta läpi, jos sinulla sattuu olemaan etuajo-oikeus!” Koikkalainen sanoo.

Yllättävä tilanne pakotti kaikki varsinaissuomalaiset mediatalot uusimaan työvuorolistansa pikavauhtia, koska lumikaaoksen seurantaan varatut toimittajavoimat jouduttiinkin äkillisesti siirtämään vilkunkäyttökaaoksen raportoimiseen hetki hetkeltä.

Teksti: Hannes Uusirälssi, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.