Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Pojan ilotulitteet loppuivat yllättäen

Itä-Helsingissä paljastui aamuyöllä vakava ilotulitteiden loppumistapaus. 13-vuotiaan pojan ilotulitteet loppuivat yllättäen vain kaksi viikkoa vuodenvaihteen jälkeen.

Poika on kuljetettu sairaalahoitoon, mutta hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Pojan vanhemmat syyttävät tilanteesta ilotulitekauppiaan välinpitämättömyyttä.

“Kaksi päivää ennen uudenvuodenaattoa kauppias suostui myymään pojallemme vain 249 512 erilaista ilotulitetta. On käsittämätöntä, että kauppias ei kanna tuon enempää vastuuta nuoresta ihmisestä”, pojan isä toteaa.

Itä-Helsingissä asuva koululainen aloitti uudenvuodenpommien räjäyttelemisen heti ne hankittuaan. Viime yönä hän oli hakeutunut ilotulitekassinsa kanssa erään päiväkodin pihamaalle, kun yllättäen huomasi pommiensa loppuvan.

“Onneksi eräs ohikulkija antoi pojalle ensiapua noutamalla seitsemän kilometrin päästä veneestään kolme hätärakettia, jotka poikamme sai viimeisillä voimillaan laukaistuksi päiväkodin paperinkeräyslaatikon sisälle, pojan isä kiittelee.

Suomen ilotulite- ja paukkupommimyyntineuvottelukunnan puheenjohtaja Pertti Mäkelä pitää nyt sattunutta ilotulitteiden loppumistilannetta vakavana. Hänen mukaansa ilotulite- ja paukkupommimyyntineuvottelukunta pyrkii ensi vuonna turvaamaan tuotteidensa riittävän saannin vaikka voimatoimin.

“Myös yhteiskunnan täytyisi tulla tässä jotenkin vastaan. Aluksi se voisi järjestää esimerkiksi ilotulitteiden hätäjakelupisteitä tällaisten murhenäytelmien ehkäisemiseksi.”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.