Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

VW:n päästöhuijaus piristää valtiontaloutta

Mikäli VW-konserni on onnistunut vääristelemään myös autojensa hiilidioksidipäästöjä, Suomen valtiontalous voi saada tuntuvan piristysruiskeen takautuvasti perittävistä autoveroista.

Auton saksalaisvalmisteisuuden ei pidä antaa hämätä. Tämä auto ei ole vuosimallin 2005 Carlsson vaan 1970-luvun VW 1300.
Volkswagenin kuplan omistajat voinevat huokaista helpotuksesta, sillä lisäautovero ei koske heitä ainakaan VW-konsernin paljastusten tässä vaiheessa.

“Ajoneuvoveron perusosa määräytyy hiilidioksidipäästöjen perusteella ja mikäli henkilöllä on VW-konsernin auto, jossa on ollut vääristellyt päästötiedot, niin häneltä peritään takautuvasti suurempi ajoneuvovero”, valtiovarainministeriön nuorempi budjettiasiantuntija Risto Pykäläinen sanoo.

“Hiilidioksidipäästöt vaikuttavat myös auton hankintahintaan, koska autovero määräytyy osaltaan auton hiilidioksidipäästöjen mukaan.”

Mahdolliset lisäverot peritään takautuvasti yhdessä erässä kulkuneuvojen omistajilta. Verokertymä saattaa nousta niin suureksi, että hallitus voi parhaassa tapauksessa poistaa pääomatulojen verotuksen kokonaan.

”Summista on ennenaikaista puhua tässä vaiheessa. Ensin tutkitaan tarkasti päästötietojen virheet ja sitten suunnitellaan ja käydään läpi kaikki vaihtoehdot, perustetaan kaksi työryhmää, istutaan valiokunnissa ja vasta sitten pidetään verotusloikka-aiheinen SSS-tiedotustilaisuus”, Pykäläinen kertoo.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Päästelyä aiheesta muissa aviiseissa:
HS 23.10.2015: Volkswagen: Huijausohjelmisto voi löytyä toisestakin moottorisarjasta
MTV 1.10.2015: Volkswagen: Päästömanipulointi koskee Suomessa yli 47 000 autoa
MTV 1.10.2015: Ympäristöjärjestö: Mercedes, BMW ja Peugeot vääristelleet lukuja – kuluttavatkin 50 prosenttia enemmän polttoainetta
MTV 29.9.2015: Seateja ja Volkswagenin hyötyautojakin manipuloitu
MTV 28.9.2015: Päästöskandaali laajenee koskemaan myös Audeja
MTV 28.9.2015: Skandaali paisuu entisestään: Myös yli miljoonassa Skodassa huijausohjelmaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.