Press "Enter" to skip to content

Talous

EVA kannattaa sosialismia

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n toimitusjohtaja Sixten Korkman kannattaa sosialismia. Hänen mielestään valtio voisi kustantaa puolet pankkien luottotappioriskeistä.

Korkman ehdottaa, että valtio korvaisi pankeille pientä korvausta vastaan 50 prosenttia niistä lainoista, joita asiakkaat eivät ole kyenneet lyhentämään. Jos tukea myönnettäisiin vain uusille asuntolainoille, valtiolta kuluisi siihen kolmisen miljardia euroa vuodessa.

Sixten Korkmanin mukaan tämänkaltaisessa sosialismissa ei pidä keskustella yksittäisistä miljoonista tai miljardeista vaan noudatetun politiikan todellisista vaikutuksista.

“Ihmisten tulevaisuudenpelko on liiallista. Riskinottoa on syytä tukea”, Korkman selittää.

Korkmanin mielestä sosialismilla on erityisen suuri rooli nyt, kun ihmisten luottamus talouteen on vajonnut alas.

Lue lisää sosialismin kannatuksesta Suomessa ja maailmallaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.