Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Pakkoruotsin vastustajien mielenilmaus laajenee

Lukemattomat pakkoruotsin vastustajat jättivät perjantaina saapumatta toisen kotimaisen kielen ylioppilaskirjoituksiin, koska julkinen liikenne ei toiminut. Kielipoliittisen mielenilmauksen suosio on saanut käynnistäjänsä suunniltaan.

Ruotsin lippu heijastuu auton ikkunasta
Mikäli pakkoruotsin tai -suomen vastustaja välttelee perjantaina ystävällisiä autoilijoita, hän saattaa saada tilaisuuden olla osallistumatta toisen kotimaisen kielen kokeeseen.

“Miten mahtavaa, että näin moni suomalainen vastustaa pakkoruotsia!” riemuitsee Suomen kovaäänisten miesten keskusyhdistysten liiton ruotsinkieletön Suomi -jaoston puheenjohtaja Sanni Järvinen-Kekkonen.

“Koulujen vahtimestarit eivät ehkä ole avaamassa ovia, vessoja ei kenties siivota lunttilapuista, ja energiapatukoiden osto ei onnistu, kun kioskit ovat kiinni. Huisin jännää!” Järvinen-Kekkonen ennustaa.

Perjantaiseen poliittiseen mielenilmaukseen on ilmoittautunut jo kymmeniä tuhansia ihmisiä, ja esimerkiksi suurimmat ammattiliitot kannustavat jäseniään osoittamaan mieltään.

“Suomen hallituksen suunnittelema pakottava lainsäädäntö ei korjaa mitään todellista ongelmaa, kun se ei saamiemme tietojen mukaan kohdistukaan pakkoruotsiin. Ei ole todellista, miten ylimielinen hallitus on!” Järvinen-Kekkonen hirvittelee.

Virkamiehistö ei saa osallistua

Alkuviikolla haastateltujen työlainsäädäntöasiantuntijoiden mukaan virkamiehet eivät voi osallistua perjantain mielenilmaukseen. Heiltähän on vaadittu toisen kotimaisen kielen osaamista eli ns. virkamiesruotsia.

“Viranhaltijoiden itseuudistumisen kapasiteettia manageroidaan valtionhallinnossa nyt tavalla, joka ei näyttäydy visiönäärisenä toimintana, vaan hahmottaa pyrkimyksiä pikemminkin vuorovaikutuksellisuuden haasteita ja keskeisiä sidosryhmiä negatiivisesti osallistavana toimintana”, opetus- ja kulttuuriministeriön yhteisen virkakielen selventämisyksikön palveluyksikköhallintaorganisaation toiminnanohjaussihteeri Jussi Kaakko kiteyttää.

“Tollanen just on niin karseeta!” manaa myös Sanni Järvinen-Kekkonen.

Teksti: Ulpu Meri, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Maaseudun tulevaisuus: Mielenilmaus uhkaa ylioppilaskirjoituksiin osallistumista
HS 16.9.2015: Perjantain yo-kirjoituksissa voi saada lisää aikaa, jos myöhästyy mielenilmauksen takiaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.