Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Poliisin hallintorakenneuudistus epäonnistui pahasti

Uudistuksesta huolimatta yksi asiakas on onnistunut löytämään Vantaan poliisilaitoksen yhteystiedot internetistä.

Vuoden alussa entisten 90 poliisilaitoksen tilalle tuli 24 uutta poliisilaitosta. Uudistuksen yhteydessä on haluttu varmistaa, että suurten kaupunkien poliisilaitokset olisi mahdollisimman aikaavievää löytää poliisin verkkosivuilta. Helsinkiä ja Oulua lukuunottamatta poliisilaitosten nimissä ei enää esiinny kaupunkien nimiä.

Uudistusta valmistellut konsulttitoimisto on erityisesti pyrkinyt häivyttämään Vantaan poliisilaitoksen yhteystiedot, ja siksi eilen paljastunut yhteystietojen löytymistapaus onkin hyvin vakava.

Vantaalaisnainen onnistui löytämään tiedot, vaikka vanhojen poliisilaitosten nettisivuilta ei ole uudelleenohjausta uusiin poliiisilaitoksiin. Esimerkiksi Google johdatti vantaalaisen naisen eilen nettisivulle www.poliisi.fi/vantaa, joka antaa enää vain virheilmoituksen.

Uudistusta valmistellut konsulttitoimisto kertoo, että koska poliisin omien nettisivujen poliisilaitoslistauksesta puuttuu Vantaa, yhteystietoja etsivä tarkistaa ensimmäiseksi, löytyisikö Vantaa Helsingin poliisilaitoksen alta. Kielteisen havainnon jälkeen hän hyvin todennäköisesti etsii omaa poliisiaan Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen nimen yhteydestä.

“Ja kun Vantaan poliisilaitos ei näy siellä, asiakas luopuu halustaan ottaa yhteyttä viranomaisiin, ja näin voimme käynnistää hallintorakenteen uudistustyön toisen vaiheen ikään kuin yhteistyössä asiakkaan kanssa”, johtava konsultti Markopetteri Virtanen sanoo.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä vantaalaisnainen jaksoi kuitenkin eilen iltapäivällä tarkistaa myös Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen yhteystiedot, jonka alta hän löysikin yllättäen kotikuntansa poliisilaitoksen.

“Siellä Vantaan pääpoliisiasema oli Porvoon ja Loviisan poliisiasemien ja Sipoon palvelupisteen seurassa”, vielä lähes vuorokauden tapahtuneen jälkeen selvästi huojentunut nainen toteaa.

Konsulttitoimisto ei myönnä epäonnistuneensa uudistuksen valmistelussa. “Emme ole esimerkiksi kyenneet vieläkään lähettämään uudistuksen loppulaskua, koska emme ole löytäneet uudistuksen maksajan yhteystietoja uudistamastamme organisaatiosta”, johtava konsultti Markopetteri Virtanen kiteyttää.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.