Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Asiantuntija: näin suomen kieli sortaa valtaväestöä

Uutissirkuksen ajatuspajan asiantuntijan mukaan suomen kielen käyttäminen äidinkielenä estää suomalaisia omaksumasta englantia tai saksaa äidinkielekseen.

Grillikioski
Nakkikioskijonot näyttävät suuntaa tehokkaammalle kommunikoinnille, jossa nopeasti vaihtuvat eleet, ilmeet ja urahdukset korvaavat kaikki nykyään tunnetut äidinkielet.

“Erityisen pahaan tilanteeseen joutuvat ne lapset, joiden omat vanhemmat ja isovanhemmat puhuvat itse suomea äidinkielenään. Tällöin vastasyntyneellä tai taaperoikäisellä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta saada maailman valtakieliä äidinkielekseen”, Uutissirkuksen puhunta- ja vovonmannichtsprechenkann-asiantuntija Uolevi Ahonen arvioi tuoreessa pamfletissaan.

“Kysymys on vuosituhansia jatkuneesta yhteiskunnallisesta kokeilusta, johon ajauduttiin ja jonka kohteena maamme suomenkielinen väestö on ollut.”

Ahosen mukaan suomen puhumisesta ja kirjoittamisesta pitäisi luopua kaikilla luokka-asteilla ja kaikissa yhteyksissä.

“Meidän tulisi vähintään euroopanlaajuisesti palata ennen kielen käyttöönottoa vallinneeseen tilanteeseen, jossa kommunikointi tapahtui elein, ilmein ja urahduksin. Olen ilahtuneena pannut merkille, että jo nyt näin toimitaan monissa nakkikioskijonoissa yöaikaan.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
21.8.2013: Teini heräsi koululuokassa ja puhui vain ruotsia
4.3.2013: Koululaiset vaativat koulua vapaaehtoiseksi

Vaihtelevia eleitä ja ilmeitä muissa aviiseissa:
HS 24.4.2014: Perussuomalaisten pamfletti: Näin pakkoruotsi sortaa valtaväestöä
Indiatimes 14.7.2013: OMG! Wife Carrying World ChampionshipTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.