Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Alaska liittyy takaisin Venäjään

Alaskan osavaltio päätti myöhään sunnuntaina liittyä takaisin Venäjän imperiumiin, mikäli presidentti Vladimir Putin on valmis joustamaan passinmyöntöperusteissa.

Petersburg, Alaska
Duuma pyrkii käsittelemään Alaskan paluun Venäjän yhteyteen mahdollisimman joutuin.

“Koska haluamme Venäjän yhteyteen viimeistään huomenna, eivät kansalaisemme vielä hallitse maan kieltä kovin hyvin eivätkä aivan kaikki myöskään polveudu venäläisistä, mutta uskomme, että kun kumpikin osapuoli hieman joustaa tavoitteissaan, pystymme edistämään maailmanrauhaa mitä erinomaisimmalla tavalla”, Alaskan parlamenttitalon lähettyviltä heti kirkonmenojen jälkeen tavoittamamme edustaja John Smith sanoo.

Putin on ilmaissut varauksellisen tyytyväisyytensä asiaan.

“Asia on minun puolestani OK, kunhan löydämme Sarah Palinille jonkin loppusijoituspaikan”, Putin arvioi.

Alaska oli osa Venäjää vuoteen 1867 asti, jolloin tsaari Aleksanteri II myi alueen Yhdysvalloille 7,2 miljoonalla dollarilla. Tuoreen päätöksen mukaan Venäjän yhteyteen palaa koko Alaska lukuunottamatta Mitkofin saarella sijaitsevaa Petersburgia, joka liittyy Norjaan.

Aluepolitiikkaa muissa aviiseissa:
Yle 16.3.2014: Krimin kansanäänestys päättyi – ovensuukyselyn mukaan Venäjään liittymistä kannatti 93 prosenttia
Yle 6.3.2014: Venäläislehti: Venäjä tarjoaa kansalaisuutta myös suomalaisille – kaikki entiset alusmaat mukana
Petersburg, Alaska: Little Norway. Big Adventure.
Wikipedia: The Alaska PurchaceTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.