Press "Enter" to skip to content

Talous

Sisävesisilakka voi pelastaa Talvivaaran

Uutissirkuksen asiantuntijan mukaan Oulujoen ja Vuoksen vesistöjen kassisilakalle olisi valtava kysyntä ympäri maapalloa. Silakkatulojensa avulla yhtiö kykenisi jatkamaan bioliuotusprosessiaan hallitusti.

Oulujärven kassikasvatettu silakka voisi olla kaivosyhtiö Talvivaaran tulevaisuuden tukijalka.
Oulujärven kassikasvatettu silakka voisi olla kaivosyhtiö Talvivaaran tulevaisuuden tukijalka. Järven nykyistä korkeampi suolapitoisuus mahdollistaisi myös paremman talviveneilyn.

“Mikäli Talvivaara laajentaa kalabisnekseen ja onnistuu myymään kolmenkymmenen tuhannen vuoden silakkatuotantonsa etukäteen, se välttää talouspulmat ainakin ensi kevään loppupuolelle asti”, arvioi kassavirta- ja luontoarvoasiantuntijamme Uolevi Ahonen.

Silakankasvatuksen onnistuminen vaatinee jonkin verran muutoksia Talvivaaran nykyisiin päästöihin. Kun sulfaattia on litrassa valtameren vettä noin 2700 milligrammaa, Talvivaaran lähellä sijaitsevan Kivijärven pintavesissä sitä on tänä vuonna ollut keskimäärin vain 462 mg.

Natriumia Kivijärven pintavesissä on 82 mg/l, kun murtoveden vastaava lukema on noin 2000. Kivijärven alimmissa vesikerroksissa on kuitenkin vielä viime vuonna päästy yli 2500 milligramman sulfaatti- ja noin 1000 milligramman natriumpitoisuuteen.

Ahonen näkee alueella vahvaa matkailullista potentiaalia, vaikka kalankasvatus ei onnistuisikaan.

“Mikäli nuo vedet jostain meille vielä tuntemattomasta syystä muuttuisivat niin suolaisiksi, ettei silakka pystyisikään elämään niissä, niin ajatelkaamme niitä turisteja, jotka voivat tulla kellumaan Oulujärveen tai Saimaaseen ilman että heidän täytyy matkustaa Kuolleellemerelle asti”, Ahonen riemuitsee ja poistuu ostamaan salkkuunsa lisää Talvivaaraa, jotta saisi oman ostokeskihintansa painumaan alle kuuteen euroon per osake.

Aiheesta muualla:
HS 7.11.2013: Talvivaaran johto uskoo vielä pystyvänsä välttämään konkurssin
Yle 7.11.2013: Pekkarinen Talvivaarasta: Konkurssi ei ole paras vaihtoehto
HS 7.11.2013: Sasi toivoo Talvivaaralle ulkomaista ostajaa
HS 7.11.2013: Vapaavuori: Valtio osallistunut Talvivaara-neuvotteluihin
Ely-keskus: Talvivaaran alapuolisten vesien tila syksyllä 2013 (PDF)

Talvivaarassa on auki myös yksi työpaikka. Se täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä:
Mol.fi: Laskentapällikkö, Talvivaara Sotkamo Oyj

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.