Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Kuluttajan järkyttävä löytö: lihapiirakassa oli lihaa

Elintarviketeollisuuden keskusliitto epäilee lihan joutuneen lihapiirakan sisään tuotantoprosessiin ilmaantuneen häiriön aikana. Lihan havaitsi iltapalallaan lohjalainen rakennustyöläinen. Mies oli luullut ostaneensa aivan tavallisia lihapiirakoita.

Läpinäkyvien jauhelihapakkausten ansiosta jauheliha ja lihapiirakka on yleensä helppo erottaa toisistaan jo kaupassa.
Läpinäkyvien jauhelihapakkausten ansiosta jauheliha ja lihapiirakka on yleensä helppo erottaa toisistaan jo kaupassa.

“Yleensä vetäisen ne veitsellä auki ja täytän sitten ketsupilla, sinapilla ja laardilla. Tällä kertaa piirakan sisällä oli noin teelusikallinen outoa harmahtavaa mössöä. Itse en sitä uskaltanut maistaa, eikä se myöskään kelvannut kissalleni eikä koiralleni”, järkyttynyt mies kertoo.

Miehen hälyttämien viranomaisten aistinvaraisissa testeissä havaittiin myöhemmin, että lihapiirakan täytteessä oli lähes 12 prosenttia sianlihaa.

Lihapiirakkaerä lienee myyty pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa marketissa, mutta koska piirakan kääre oli ehtinyt kadota taloyhtiön jätesäiliöön, mikään valmisruokatehdas ei ryhdy takaisinvetoon.

Lihapiirakoiden valmistusta säädellään EU:n pullataskudirektiivillä. Suomalaisista elitarvikkeista direktiivin piiriin kuuluvat lihapiirakoiden lisäksi B-luokan lenkkimakkarat.

Teksti: Taisto Rajala, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Muita löytöjä muissa aviiseissa:
US 5.11.2013: Evira: Italianpadasta löytyi karmea sattuma – pussit pois myynnistä
Yle 5.11.2013: Hiiren epäillään joutuneen einespussiin kasvisten mukana
MTV3 2.1.2008: Simpukka-ateriasta löytyi helmi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.