Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Tamperelaisesta rautakaupasta löytyi myyjä

Maastokuvioidut asut auttavat tulevaisuudessa rautakaupan myyjiä sulautumaan noutopihan valikoimiin.

Myyjällä ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta hän joutuu jäämään tarkkailtavaksi Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Asiakas löysi tamperelaisesta rautakaupasta myyjän tänään aamupäivällä. Myyjä löytyi kaakeliosaston hyllyjen lähettyviltä. Hän ei löytöhetkellä osannut täsmällisesti kuvailla, miten oli joutunut rautakaupan asiakkaiden näkösälle.

Myyjän tarkoituksena oli ollut mennä kuusiokoloavainhyllyn ja rautakauppahallin takaseinän väliin jätetyn 40 senttimetriä leveän tyhjän tilan kautta kahvihuoneeseen, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä kuluttaja-asiakas oli havainnut hänet juuri ennen kahvihuoneen ovea.

Myyjä oli yrittänyt kertoa asiakkaalle, että ei ollut töissä kaakeliosastolla, mutta asiakas oli tästä huolimatta puhutellut myyjää.

”Asiakas tiedusteli, kenen kanssa hän voisi keskustella kaakeleiden ostamisesta”, vielä kaksi tuntia tapahtuneen jälkeen silminnähden järkyttynyt myyjä toteaa.

Rautakauppaan järeät toimet

Suomen kuusiokoloavain- ja kaakelimyyntiasiain neuvottelukunta on jo vuosia vaatinut rautakaupan myyjille kriisitilannekoulutusta. Tämä vastikään Tampereella paljastunut myyjänlöytymistapaus saa neuvottelukunnan puheenjohtajan Ari Virtasen vaatimaan entistä järeämpiä toimia.

”Rautakaupan pitäisi siirtyä järjestelmään, jossa kuluttaja-asiakkaat tunnistettaisiin kaupan ovella. Ei voi olla niin, että vuosi toisensa jälkeen todistamme vaikeita tilanteita, jotka ovat saaneet alkunsa siitä, että asiakas löytää rautakaupasta myyjän”, Virtanen korostaa ja perää työnjakoa yksityisten ja julkisten toimijoiden välille.

”Rautakauppa on markkinataloudessa toimiva yritys. Jos jollakin on tarvetta esittää kysymyksiä kaakeleista, niin yhteiskunnan tehtävä on järjestää kysyjälle vastaukset.”

Uusi asu kohentaa työoloja

Kuusiokoloavain- ja kaakelimyyntiasiain neuvottelukunta on toimittanut maamme johtaviin rautakauppoihin maastokuvioituja pukuja, joiden avulla myyjät voivat noutopihoilla minimoida kontaktit kuluttaja-asiakkaisiin. Uuden työpuvun kuviointi muistuttaa noutopihan tavaroiden ja verkkoaidan muotoja, joten se parantanee rautakaupan työntekijöiden oloja kertaheitolla.

Puheenjohtaja Virtasen mukaan kuluttaja-asiakas on helppo erottaa rautakaupan muusta asiakasvirrasta. Kuusiokoloavain- ja kaakelimyyntiasiain neuvottelukunta on jakanut työasujen mukana rautakaupan myyjille ja omistajille listan, jonka avulla tunnistus käy kätevästi.

”Kuluttaja-asiakas saapuu kauppaan usein varhain aamulla tai kello neljän jälkeen ja hänellä on mukanaan omaa rahaa. Kuluttaja-asiakas saattaa kuljeskella ja pälyillä hyllyjen välissä tai noutopihalla pitkäänkin, ennen kuin tekee valintansa. Toisinaan hänellä on mukanaan myös perhettä.”

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.