Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Bussinkuljettaja puhui matkustajille

Raportoi 07.03.2009 00.03 Kulttuuri, Liikenne, Muut kohkaukset

bussi 62 Vantaalla vuonna 2009

Kuljettajan tilalle tullut iltavuorolainen onnistui hillitsemään matkustajien orastavan vuorovaikutuksen omalla käyttäytymisellään.

Pääkaupunkiseudulla työskentelevä bussinkuljettaja on toivottanut matkustajilleen hyvää viikonloppua. Vantaan Hakunilassa perjantaina sattuneessa keskustelutilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Kuljettaja puhui, kun hän työvuoron vaihtuessa poistui bussista 62 Hakunilan linja-autovarikon pysäkillä Vantaalla. Useat silminäkijät vahvistavat hänen ottaneen matkustajiin myös katsekontaktin.

Vuorovaikutus pääsi etenemään niin pitkälle, että ainakin kolme matkustajaa vastasi kuljettajan toivotukseen. Uhkaava tilanne laukesi, kun kuljettaja astui autosta pois ja hänen tilalleen nousi samalla ovenavauksella uusi työntekijä.

Autossa matkustaneen naisen mukaan uusi kuljettaja onnistui toiminnallaan suitsimaan kyydissä istuneiden orastavan puheliaisuuden. “Hän ohjasi autoa ja tuijotti pysäkeillä kojelautaa suu suljettuna silloinkin kun myi lippuja”, linjalla 62 päivittäin työmatkansa taittava nainen sanoo.

“Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV:n pitäisi kuitenkin varmuuden vuoksi harkita metroautomaation kehittämistä myös bussiliikenteeseen Jos bussissa ei olisi lainkaan kuljettajaa, matkustaja voisi olla varma, ettei häntä katsota silmiin tai puhutella hänen astuessaan linja-autoon.”

Pääkaupunkiseudun bussinkuljettajien tiedetään aiemmin jutelleen matkustajalle kerran. Tämä tapahtui 1960-luvulla kuljettajan hillitessä kyytiin nousseen matkustajan käyttäytymistä. Kun matkustaja oli sanonut kuljettajalle huomenta, kuljettaja oli vastannut, että “täällä ei ole tapana tervehtiä”.

Edit:
Aiheesta muissa aviiseissa seitsemän vuotta myöhemmin:
HS 7.3.2016: Moi vai ei? HS:n testissä vain 36 bussimatkustajaa yli 250:sta tervehti kuljettajaa ääneen


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet