Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet , Uusimmat

Nuori mies vähätteli sotaa Seinäjoella

Parikymppinen neljännen polven sotaveteraani loukkaantui vakavasti, kun hänen ikätoverinsa kieltäytyi ylistämästä sotaa myöhään itsenäisyyspäivän aattoiltana. Veteraania hoidetaan parhaillaan lehtikioskilla lukemalla hänelle ääneen Ilta-Sanomien Kansa taisteli -liitettä.

Sotaa ylistämättömän miehen uhria ryhdyttiin hoitamaan lehtikioskin eteen pystytessä puolijoukkueteltassa, jossa hänelle alettiin lukea ääneen Ilta-Sanomien Kansa taisteli -liitettä.

Neljännen polven sotaveteraani Pasi Rinta-Muilu loukkaantui, kun hänen ystävänsä epäili miehen mahdollisuuksia nimenmuutokseen.

Rinta-Muilulla oli aikomus mennä maistraattiin heti ensimmäisenä itsenäisyyspäivän jälkeisenä arkipäivänä ja ottaa uudeksi sukunimekseen Jalkaväenkivääri M/27.

“Ystäväni arvioi, että maistraatti ei hyväksy sukunimiä, joissa on numero tai kauttaviiva”, neljännen polven sotaveteraani Pasi Rinta-Muilu kertoo.

“Hän ei myöskään millään tavoin esittänyt kiitoksiaan sotiemme urhoille eikä korostanut talvisodan torjuntataistelujen tai edes jatkosodan merkitystä nykyisessä elämässään.”

Ystävänsä asenteesta mielensä syvästi pahoittanut Rinta-Muilu sai ensiavukseen ohikulkijan oivalluksen, jonka mukaan “jos ei nyt aivan Jalkaväenkivääri M/27 niin ainakin Mosin-Nagant on suomalaiselle täysin mahdollinen sukunimi”.

Neljännen polven sotaveteraani Rinta-Muilun isoisän isä osallistui talvi- ja hyökkäyssotaan marsalkka Mannerheimin läheisenä avustajana. Isoisän isä huolehti muiden muassa päämajan upseerien kengänkiillotuksesta. Mannerheimin tavoin hän pyrki vuosina 1941 – 44 niin lähelle etulinjaa kuin Mikkelin kaupungissa suinkin oli mahdollista.

Lue Uutissirkuksesta myös:
Uutissirkus 13.3.2010: Talvisodan päättyminen yllätti suomalaiset

Itsenäisiä tunnelmia muissa aviiseissa:
AL 5.12.2011: Leopard mahtuu juuri ja juuri tavalliselle ajoradalle

Ensiapua sotaa vähättelevien ihmisten uhreille myös Wikipediasta
Jalkaväenkivääri M/27
Mosin-NagantTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.