Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Nimitti fasistia fasistiksi – kuulusteltiin heti

Uutissirkuksen kylillä kuulemien tietojen mukaan fasisti ei ole fasisti vaan empatiakyvytön muumio ja koulukiusaaja, joka peittelee omaa epävarmuuttaan ja pelokkuuttaan fasisminomaisella käyttäytymisellä.

Kuplavolkkari-poliisiauto, jonka kyljessä tkesti "Polis"
Kuva: E. Dichti / Pixabay

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun suomalaismies käytti someviestissään fasistista fasisti-sanaa. Suomen poliisi ryhtyikin välittömästi siniset valot vilkkuen toimittamaan esitutkintaa asiasta.

”Kyllä tähän tietysti on selvyys saatava, että voiko aateveljeä tuolla lailla fasistiksi kutsua”, arvioi Uutissirkuksen turvallisen tilan ja totalitarismin asiantuntija Uolevi Ahonen.

Fasistiksi nimitelty fasisti haluaisi nimensä julkisuuteen.

Uutissirkus ei seuraa tapauksen kehittymistä hetki hetkeltä, sillä todennäköisesti muut aviisit tekevät sen puolestamme, ainakin jos asiaa aletaan käsitellä käräjäoikeudessa, hovioikeudessa ja korkeimmassa oikeudessa, kuten näin vakavissa tilanteissa on aiemmin ollut tapana.

”Joka tapauksessa ainakin fasismin määrittelyyn käytettäneen runsaasti palstakilometrejä lähipäivien aikana”, Ahonen sanoo.

”Että onko fasisti esimerkiksi fasisti perinteisellä tavalla vaiko eikö. Tässä vaiheessa ennakoisin, että päädytään lopputulemaan, että määrittelijän puoluekannasta riippuen joko on tai ei ole.”

Tamä päätoimittajamme juttu ei ole mukana Satiiriämpäri 2024 -kirjoituskilpailussamme, mutta osallistu sinä siihen ja voita ilmainen ämpäri tai kaksi tai kolme! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2024-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin aamulla, päivällä, illalla ja yöllä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.