Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kansanedustaja pelkää: Mitä jos eduskunnan ravintola ja taksitkin yhtyvät lakkoon?

Ammattiyhdistysliikkeen työtaistelutoimet saattavat häiritä vakavasti myös tavallisen enemmistökansanedustajan elämää.

Eduskuntatalo räntäsäässä kirjastotalo Oodista nähtynä
Arkistokuvamme rakennus liittyy tapaukseen.

”Koko eduskuntatyö uhkaa seisahtua”, sanoo Arkadianmäellä sijaitsevasta lounasravintolasta tavoittamamme hätääntynyt kansanedustaja, joka kertomansa mukaan oli kuullut eduskuntatalon käytävällä huhun lakon laajentumisesta.

”Syön nyt aluksi kaksi lounasta ja lähden sen jälkeen taksilla ostamaan makkaraa. Saan pöytälaatikoon ainakin jotain palaa, jos meidän ravintola tosiaan menee lakkoon.”

Entä jos taksitkaan eivät kulje?

”Onneksi vaalirahoittajani on luvannut tarjota kyydin. Bensan hintaa pitäisi kyllä alentaa.”

Voitteko kertoa vaalirahoittajanne nimen?

En.

Onko nimessä kaksi kirjainta, joista ensimmäinen on E ja toinen K?

”Niin mutta hän maksoi vaalimainostani yksityishenkilönä ja antoi sitäpaitsi vain 1499 euroa. Yksityishenkilön nimeähän ei tarvitse ilmoittaa alle 1500 euron lahjoituksista.”

“Minut on tänne
vaaleilla valittu”

Eduskuntatalon portailla näemme toisen kansanedustajan, joka tuomitsee jyrkästi tämänpäiväisen mielenilmauksen.

”Ei voi olla niin, että joku on eri mieltä hallitusohjelman kanssa. Minut on tänne vaaleilla valittu ja jos minä sanon, että kansalaisilta on leikattava tukia, jotta ne menevät töihin, niin näin on tehtävä. Vaihtoehtoja ei ole.”

Voidaanko vähentää yritystukia? Tai suurituloisten veronkevennyksiä?

”Kun yritykset pärjäävät, ne pystyvät luomaan Suomeen taloudellista elinvoimaa, tarjoamaan ihmisille työtä sekä maksamaan veroja ja rahoittamaan hyvinvointiyhteiskunnan palveluita. Vielä haluaisin painottaa, että köyhyys on köyhän oma vika.”

Haastattelemamme kansanedustajat haluaisivat nimensä julkisuuteen. Uutissirkus ei seuraa tilannetta hetki hetkeltä.

Teksti: Mikko Lievetsalo, Satiiriämpäri 2024 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2024 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun loppupuolella Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2024-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin aamulla, päivällä, illalla ja yöllä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.