Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Asiantuntijamme varoittaa: “Asiantuntijuuden triplaepidemia on alkamassa”

Triplaepidemiassa esiintyy samanaikaisesti korona-, Ukraina- ja Gaza-asiantuntijuutta.

piirros: ihmisryhmä seisoo toimistossa
Kuva: Geralt/Pixabay

”Kodeissa ja työpaikkojen taukohuoneissa asiantuntijoiden määrä on jopa nelinkertaistunut lokakuun aikana”, arvioi Uutissirkuksen asiantuntijuuden erityisasiantuntija Uolevi Ahonen.

Korona-asiantuntijoiden määrä väheni tasaisesti koko alkuvuoden, mutta on syksyn edetessä jälleen kasvanut. Kasvu oli Ahosen mukaan odotettavissa ja se johtuu nimenomaan ajankohdasta.

”Taipumus osoittaa asiantuntemusta yleistyy ja leviää syystalvella, kun ihmiset viettävät enemmän aikaa sisätiloissa ja tällöin myös somessa.”

Viime viikolla asiantuntijuuden Gaza-variantti levisi räjähdysmäisesti.

Asian vahvistaa myös Twitteristä (nykyinen X) tavoittamamme luoteissatakuntalainen somevaikuttaja Ilkka Raitaniitty, joka yksin perjantaina lähetti lähes 270 Gaza-aiheista twiittiä (nykyistä äxää).

”Lokakuun alussa en edes tiennyt, missä koko alue sijaitsee”, Raitaniitty sanoo.

Uolevi Ahonen suosittelee asiantuntijuustartunnan saaneille perinteisiä toimia.

”Akuutisti oireisena jäädään pois töistä, koulusta ja somesta. Riskiryhmiin kuuluville suosittelen kuulosuojainten käyttöä ainakin yleisissä tiloissa ja joukkoliikennevälineissä. Tietysti myös kotona, jos ruokapöydän tai televisiouutisten ympärille kokoontuu kovin monta asiantuntijaa yhtä aikaa.”

Ahosen mukaan alkavasta asiantuntijuuskaudesta voi tulla jopa korona-aikaa pahempi.

”Jo havaittujen asiantuntijuusepidemioiden lisäksi meitä koettelee jo nyt myös presidentinvaalivariantti. Ja kun Suomen variantista päästään tammikuussa, tilalle vyöryy Yhdysvaltain presidentinvaaleja koskeva asiantuntijuus.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.