Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Marin pohti, miten kansa saataisiin luottamaan politiikkaan – tamperelaisnainen vastasi hänelle

Tampereen Tesomalla asuva Milla Karhilainen, 26, luonnosteli varhain sunnuntaiaamuna viestin entiselle pääministeri Sanna Marinille (sd) ja kertoi, että omien lupauksiensa pitäminen olisi hyvä perusta luottamukselle.

piirroskuvassa nainen läppärin ääressä kädet pystyssä
Kuva: Ijmaki/Pixabay

Kevään eduskuntavaaleissa Marinia äänestänyt Karhilainen ei kuitenkaan aio lähettää viestiään.

”Printtasin sen ja laitoin päiväkirjan väliin, niin tulevat lapseni voivat sitten aikanaan tarkistaa, onko nuorempi poliitikkopolvi ymmärtänyt asian itse.”

Karhilaisen pettymys Mariniin ja demareihin on käsin kosketeltavaa.

”Vielä vaali-iltana hän kertoi olevansa täysin sitoutunut kansanedustajan työhön.”

Sitoutui 161 vuorokautta

Toiselle kansanedustajakaudelleen valittu Marin jätti eduskunnan viitisen kuukautta vaalien jälkeen.

”Tuosta ajasta eduskunta oli pari kuukautta lomalla. Vähissä täysistunnoissa entinen pääministeri ei käyttänyt yhtään puheenvuoroa. Puolueensa puheenjohtajankaan ominaisuudessa hän ei julkisuudessa ottanut kantaa mihinkään”, Karhilainen sanoo.

”Ei ole kaukana ajatus, että SDP huijasi kevään eduskuntavaaleissa Pirkanmaalta itselleen 36 000 ääntä.”

”Poliitikot saavat mitä tilaavat, ja arvaatte varmaan, minkä hallituspuolueen kannatuksen nousuna tällaiset toimet eniten näkyvät?”

”Ihmiset eivät ole tyhmiä”

Marin puhui äskettäin Tony Blair -instituutin edustajana Montrealissa. Hän mietti, miten kansalaisten luottamus politiikkaan saadaan palautettua ja totesi, että ”ihmiset eivät ole tyhmiä.”

”Siinä hän on täysin oikeassa”, Karhilainen vahvistaa.

”Jos poliitikot loisivat teoillaan luottamusta omaan toimiintaansa, protestiäänet tai äänestämättä jättäminen ehkä vähentyisivät.”

Yllättäen yksikään puolue ei ole vielä pyytänyt Karhilaista ehdokkaakseen mihinkään vaaleihin.

”Lausuntojensa perusteella hänellä ei ilmeisesti ole niitä ominaisuuksia, joita nykyaikaisessa poliitikossa arvostetaan”, arvioi Uutissirkuksen oman edun tavoittelun ja demokratian asiantuntija Uolevi Ahonen.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.