Korkeintaan 280 merkin tekstit tai 180 sekunnin videot ovat täydellisiä poliittisen diskurssin toteutumiseen, haastattelemamme asiantuntijat toteavat.
“Jo lukiossa äidinkielen opettaja sanoi, että turhaa jaarittelua on suotavaa karsia”, Uutissirkuksen hallitusneuvottelu- ja petsinalleasiantuntija Uolevi Ahonen kiteyttää.
Myöskään somesta löytämämme toisen asiantuntijan mukaan asiat eivät ole niin monimutkaisia kuin halutaan väittää.
”Jos Make Rymättylästä asian tietyllä tavalla kokee, ei väittämän totuusarvoa ole syytä kyseenalaistaa – Occamin partaveitsikin sen sanoo. Tällöin aikaa ja merkkejä jää kätevästi myös piilomainostamiseen”, toteaa ehdottoman luotettavalta vaikuttava Armanin pukua ja Bugatin salkkua käyttävä twiittaaja, joka haluaisi nimensä julkisuuteen.
Sekä Ahonen että twittaaja viittavat tuoreeseen kyselytutkimukseen, johon osallistui 27 Teemu Selänteen lähipiiriin kuuluvaa ihmistä.
Tuloksista kävi myös selvästi ilmi, että yksikään Suomen kansalainen ei syö eikä ole koskaan syönytkään liikaa punaista lihaa, vaikka asiaa ei varsinaisesti tutkimuksessa kysyttykään.
“Näkemyksemme istuu myös mainiosti tietyissä piireissä vallalla olevaan ilmapiiriin, jossa Yleisradion toimintaa halutaan supistaa. Lakkauttamalla turha osuus eli poliittinen asiasisältö kansalaiset pääsevät nauttimaan Ylen tärkeimmästä sisällöstä, Teksti-TV:stä”, Ahonen sanoo.
”Todennäköisesti rahaa jää lähinnä sääraporttien julkaisuun, eivätkä kenenkään verovarat mene hukkaan. Ja jos säätiedotteiden sanat asetetaan oikein huolella, kukaan ei välttämättä edes pääse syyttämään Yleä politikoinnista.”
Teksti: Armas J. Olavi, maakuntakirjeenvaihtaja, Säätytalo