Suomen mielensäpahoittajaseura on järjestänyt tänään pahanmielenosoituksen eduskuntatalon edustalla Helsingissä. Seura kritisoi lisääntynyttä liputuspäivien määrää.

Mielensäpahoittajaseuran varapuheenjohtaja Pekka Virtanen kertoo, että mielenosoitus haluttiin järjestää nimenomaan päivänä, jolloin kalenterissa ei ollut vielä mitään vakiintunutta merkki-, pyhä- tai liputuspäivää.
”Kalenteriin on viimeisen vuosikymmenen aikana lisätty perinteisten juhlapäivien rinnalle muun muassa Julkisten piereskelijöiden päivä, Muoviämpäripäivä ja Kansainvälinen päivä -päivä. Olemme huolissamme, koska ei ole enää juurikaan ihan tavallisia päiviä, joina ei juhlistettaisi jotain tai nostettaisi lippua salkoon”, Virtanen sanoi Eduskuntatalon portailla pitämässään puheessa.
Talonmiesten hätä kasvaa
eksponentiaalisesti
Talonmiesyhdistyksen puheenjohtaja Mikko Korhonen pitää liputustilannetta oman ammattikuntansa näkökulmasta huolestuttavana.
”Tilanne on huolestuttava oman ammattikuntani näkökulmasta, koska lippuja pitää nostaa ja laskea nykyään harva se päivä. Talonmiehet ja huoltomiehet ovat aikamme hiljaisia sankareita, jotka ansaitsisivat enemmän tunnustusta arvokkaasta työstään. Moni pitää itsestäänselvyytenä, että lippu liehuu salossa aamulla ja että auringonlaskun jälkeen se on poissa”, Korhonen sanoo.
Hallitus kertoo ottavansa talonmiesten huolen vakavasti ja suosittaakin nyt ylimääräistä lipunnostajakoulutusta, jolla saataisiin nopeasti lisää liputtajia kotimaan kasvaneeseen tarpeeseen.
Talonmiesten ja huoltomiesten kunniaksi päätettiin myös perustaa oma Lipunnostajien päivä, jota Korhonen pitää kyseenalaisena kunniana.
”Kyllähän minä pidän sitä aika kyseenalaisena kunniana, koska nyt meillä on taas yksi päivä lisää, kun pitää olla lippua nostamassa ja laskemassa” hän sanoo.
Mielensäpahoittajat
pahoittivat mielensä
Talonmiesten ja huoltomiesten kunniaksi perustetusta uudesta liputuspäivästä mielensä pahoittaneet mielensäpahoittajat alkoivat mellakoida eduskuntatalolla uutisen kuultuaan ja vaativat myös itselleen liputuspäivää.
Eduskunta kokoontui hätäkokoukseen, jossa päätettiin, että ensi vuodesta alkaen tästä päivästä tulee Kansallinen mielensäpahoittamispäivä. Tämän jälkeen Suomessa on 364 vakiintunutta juhla- tai liputuspäivää.
Eduskunnan on määrä kokoontua huomenna äänestämään, tuleeko ainoasta jäljelle jäävästä tavallisesta arkipäivästä Suomessa virallinen liputuspäivä.
Sisäministeriö on jo antanut suosituksen liputtamisesta Älä liputa mitään -päiväksi nimettynä päivänä.
Teksti: Reino Von Hermann, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija
Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.