Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kolmen ja puolen vuoden vaalikaudet lopettaisivat hallituskriisit

Ajatushautaamo Epäkriisin projektiopäällikkö Ville Valopään mukaan suomalaiset kansanedustajat ja ministerit pystyvät pitämään kiinni yhteisesti sovituista asioista maksimissaan kolme vuotta ja kuusi kuukautta.

vaalilippu menossa vaaliuurnaan
Kuva: Element5 / Pexels

Hän ehdottaakin, että eduskuntavaalit tulisi järjestää jatkossa 3,5 vuoden välein, jotta nykyisen kaltaisista hallituskriiseistä päästäisiin eroon.

”Olemme havainneet pitkäaikaisessa seurantatutkimuksessamme, että poliitikoilla on erityinen geenivirhe, joka saa heidän kilparauhasensa erittämään riitahormonia, jos hallituskausi jatkuu pitempään”, Valopää kertoo.

Valopää toteaa, että kyseinen geenivirhe ei ole synnynnäinen, vaan kehittyy nopeasti poliitikon päästyä eduskuntaan.

”Monilla yhteiskunnallisen keskustelun osa-alueilla suosituksi nousseella foliomenetelmällä olemme saaneet selville, että eduskuntatalo on rakennettu aikanaan dinosauruksen raadon tai muun sen kaltaisen fossiilioletetun päälle.”

”Raato erittää säteilyä, joka muuntaa eduskuntatalossa oleskelevaan henkilön konsensusgeenin sellaiseksi, että hänen sopukestävyytensä lyhenee kolmeen ja puoleen vuoteen”, Valopää selventää.

Hänen mukaansa vaalikauden lyhentämisen vaihtoehtona olisi rakentaa uusi eduskuntalo johonkin muuhun paikkaan kuin Arkadianmäelle, jolloin dinosauruksen raadon säteilyn vaikutus kansanedustajiin loppuisi.

Hän ei kuitenkaan pidä tätä vaihtoehtoa realistisena, sillä kaikki puolueet ovat sopineet eduskunnan saunan eteisessä perjantaina kello 23.30, että Suomen eduskunnan on oltava alle 200 metrin päässä Museokadun ja Aurorankadun risteyksessä sijaitsevasta jazzravintolasta.

”Eikä niillä kulmilla myöskään ole lähiaikoina vapautumassa tyhjiä tontteja”, projektiopäällikkö huomauttaa.

Säteilyturvakeskus pitää Ajatushautaamo Epäkriisin säteilytutkimuksen tuloksia tietellisesti arveluttavina, ja huomauttaa omiin mittauksiinsa vedoten, ettei eduskunnan seinien sisällä kovinkaan usein säteile.

Teksti: Stefan Kuljunperä, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.