Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Miehet eivät päässeet Mannerheimintielle

Lähes 47 Twitterissä aktiivista miestä jumiutui eilen useiksi tunneiksi koteihinsa, koska Elokapinan ilmastomielenosoitus esti heitä autoilemasta Mannerheimintiellä.

maailma tarvitsee yleislakkoa -teksti mielenosoittajien lakanassa Mannerheimintiellä vuonna 2019
Arkistokuvamme ilmastomielenosoituksesta vuodelta 2019 ei liity tapaukseen, vaikka silloinkin Mannerheimintien sulkeminen ahdisti monia keski-ikäisiä miehiä.

Yksi mielenilmauksesta pahiten kärsineistä oli luoteissatakuntalainen somevaikuttaja Ilkka Raitaniitty, joka joutui kirjoittamaan 729 aihetta käsitellyttä twiittiä.

Raitaniityn mukaan mielenosoittajat kiusaavat tavallisia työtätekeviä ihmisiä tukkimalla liikenteen, vaikka heidän pitäisi kertoa ajatuksensa päättäjille.

”Vaalit ovat sitä varten, että otetaan kantaa.”

”Ja minkä verran luonnonvaroja kuluu siihen, että tuo porukka saapuu Mannerheimintielle, kysynpä vaan. Nettisivutkin niillä on ja semmoiset palvelimet syövät pirusti energiaa.”

”Lisäksi katselin kuvista, että kaikilla nuorilla oli vaatteet päällään. Paljonko vaatteiden valmistus tuhoaa ympäristöä? Kyllä kannattaisi aloittaa mielenosoituksensa katsomalla peiliin.”

Myös useat muut keski-ikäiset miehet yhtyivät Raitaniityn näkemyksiin.

”Suomen osuus päästöistä on niin pieni, ettei ole mitään järkeä osoittaa täällä mieltään. Rikoksenuusijoita olette, terroristeja, jotka pitää laittaa vankilaan”, Raitaniitty toistaa muutamia eri käyttäjätileillään uudelleen twiittaamiaan näkemyksiä.

Mannerheimintien sulkeminen tuotti myös taloudellisia tappioita. Raitaniitty joutui istumaan Twitterin äärellä pitkälle perjantaiaamuun asti, ja hän aikookin hakea korvauksia mielenosoituksen järjestäjiltä.

”Edes saunaan en ehtinyt, vaikka pörssisähkö oli halvempaa kuin milloinkaan.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan useimmat Elokapinasta someen kirjoittaneet miehet eivät koskaan liiku Mannerheimintiellä tai Helsingissä ylipäätään. Raitaniitty vahvistaa asian omalta osaltaan.

”Kerran olen käynyt. Convoy-mielenosoituksessa. Se puolusti ihmisen perusoikeuksia sortajia vastaan.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.