Press "Enter" to skip to content

Talous

Näin vaihdat omaisuutesi lisäeläkkeeseen

Vihkisormus, rollaattori ja sähkökitara olivat Uutissirkuksen kuuntelijan mukaan neuvotteluvaltteja vakuutusyhtiössä.

Vakuutusyhtiö Pienellä painettu teksti & pojan edustaja suhtautui aluksi nuivasti kuuntelija Orvo Arvonperän, 95, lisäeläkeanomukseen. Esimerkiksi hänen Höfner-sähkökitaraansa ei vakuutusyhtiössä pidetty minkään arvoisena.

“Kyllä pitäisi ainakin Fender olla, että sillä lisäeläkettä irtoaisi”, vakuutusneuvoja Timo Kaikkonen totesi.

Kaikkonen vähätteli myös Arvonperän kultaista vihkisormusta ja ruostumattomasta teräksestä valmistettua rollaattoria. Vasta kun Arvonperä näytti haulikkoaan, lisäeläkeneuvottelut pääsivät vauhtiin.

“Vakuutusneuvoja lupasi heti kymmentä vuotta, sillä hän arveli kyseessä olevan törkeän ryöstön”, Arvonperä iloitsi.

“Kymmenen vuotta yhden hengen huoneessa, jossa on oma väritelevisio, se olisi poikaa, tällä hetkellä vanhainkodissa jaettua huonetta vuokraava Arvonperä sanoi.

Ennen Uutissirkuksen toimittajien baariin lähtöä tilanne ei kuitenkaan ratkennut. Orvo Arvonperän mukaan vakuutusneuvoja Kaikkonen pyysi häneltä toista haulikkoa, jotta olisi voinut liittyä hänen seuraansa ja varmistaa itselleenkin televisiollisen majoituksen omassa huoneessa.

Arvonperä sanoi Kaikkosen todenneen, että tämä oli kyllästynyt tekemään kahta pätkätyötä, jotta sai kimppakämppänsä vuokran maksetuksi.

“Poikaparka, joutuu kaiket päivät istumaan tiskin takana ja kyselemään vanhuksilta asuntoja, kesämökkejä, kiinteistöjä, metsiä, peltoja ja laidunmaita, jotta saa tyrkytetyksi näille muutaman satasen lisäeläkkeitä, ei ole kohtalona häävi se ei, Orvo Arvonperä arvioi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutissirkus-radio-ohjelma.

Kuuntele Uutissirkuksen 27.5. radioitu suuri sosiaali- ja terveyslähetys Yle areenasta.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.