Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Ruotsin vaalitulos selvä – Riikka Purran oikeistokoalitiohallitus hahmottuu: ”Kuusikko muodostaa hallitukseni ytimen”

Ruotsin parlamenttivaalit ratkaisivat myös Suomen eduskuntavaalien tuloksen ja sen myötä perussuomalaisten siirtymisen hallitusvastuuseen.

Ruotsin lippu liehuu
Kuva: Unif/Pixabay

”Ruotsin tie on Suomenkin tie”, totesi puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) jo myöhään sunnuntai-iltana SVT:n haastattelussa Tukholmassa.

Keskiviikkoäänien laskennan edetessä ruotsidemokraatit on yhä murskaluvuin Ruotsin oikeistoblokin ykköspaikalla eli honungstolpenilla. Purra väläyttelee jopa Suomen kevään eduskuntavaalien siirtämistä naapurimaahamme.

”Oikeistohallituksen muodostaminen alkaa välittömästi, vaikka rankka välikysymysrulettimme vankalla kokoomuksen tuella onkin vasta alkumetreillään”, Purra lisää.

”Pyrin kokoamaan mahdollisimman laajapohjaisen oikeistokoalitiohallituksen kaikkien muiden paitsi nykyisten hallituspuolueiden kanssa. Kyllähän Orpokin on läksynsä lukenut ja tukee meitä entistä suoremmin ja rehdimmin tulevissa valtavissa haasteissa, kuten maahanmuuttoasioissa ja kehitysapujen leikkauksissa”.

Perussuomalaisten tueksi tulevaan oikeistohallitukseen pääsevät siis kokoomus, kristillisdemokraatit, Liike nyt, Valta kuuluu kansalle sekä eduskunnan ulkopuoliset korjausliike ja piraattipuolue.

Myös keskusta on viimeksi tänään vahvistanut hamuavansa voimakkaasti valkoisten keski-ikäisten, lihaa syövien autolla ajavien heteromiesten ääniä, ja sillä saattaa olla pienet mahdollisuudet jatkaa hallituspuolueena.

Ministerisalkkujen jaon tuleva pääministeri Purra aloittaa jo heti seuraavalla eduskunnan kyselytunnilla myönnettyjen puheenvuorojen mukaisessa järjestyksessä.

Kokoomusta lähellä oleva konsulttitoimisto Kallen Kukot on vuodattanut hallituskuusikon nimet julkisuuteen:

Pääministeri Riikka Purra, ps.
Ulkoministeri Petteri Orpo, kok.
Valtiovarainministeri Ano Turtiainen, vkk
Omistajaohjausministeri Harry Harkimo, liik.
Oikeusministeri Ville Rydman, kok.
Sisäministeri Atte Kaleva, kok.

Saimme tekstiviestillä yhteyden puheenjohtaja Petteri Orpoon ja kysyimme tärkeimmistä vaaliteemoista.

”Olemme sopineet, että Purran blokki vedättää mediaa maahanmuutolla ja turvattomuudella ja me kokoomuksessa huolehdimme, että köyhien kyykyttäminen pysyy varmasti agendalla seuraavat puoli vuosisataa.”

”Se on meidän kunnianhimoisin tavoitteemme. Natohan valitettavasti meni meiltä oikeistoblokkareilta niin sanotusti vihkoon, kuten naapurimaassakin”, jatkaa Orpo ehkä jossakin määrin huolestuneella äänensävyllä.

”Oikeiston honungstolpe on nyt Suomen eduskuntavaalien suurin teema. Puhutaanhan sentään jopa kahden puoluejohtajan jatkopestistä. Se on paljon se.”

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja, Sundsberg

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.