Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Paluu normaaliin lähestyy – näin suoritat sen oikein

Koronarajoitusten keventyessä tavanomaisen elämän aloittaminen voi yllättää. Maakuntakirjeenvaihtajamme Armas J. Olavi kokosi kuusi ohjetta, joiden avulla kuka tahansa voi varmistaa mutkattoman siirtymisen arkeen.

mies kaivaa nenää, maski roikkuu leualla
.

1. Unohda käsihygienia!
Päästä sormesi rohkeasti sinne, minne ne pyrkivät hakeutumaan. Heitä hyvästit desinfiointiaineelle ja jätä tökötti suosiolla ongelmakäyttäjille. Ketään ei enää voisi vähempää kiinnostaa, missä kätesi ovat olleet juuri ennen kättelemistä tai irtokarkkien lappamista pussiin. Voit myös opetella uudestaan yskimään ja aivastamaan vierustoverisi päälle ruokapöydässä, junassa tai bussissa – aivan kuin silloin ennen. Kokeile rohkeasti!

2. Luontokohteisiin? Älä naurata!
Enää kenenkään ei tarvitse viettää aikaansa metsässä ja teeskennellä, että siellä on jotakin näkemisen arvoista. Kuka ei olisi nähnyt puita ja sammalia? Saman ajan voi hyvin viettää niin kuin ihminen on tarkoitettu: kaupungissa sisätiloissa. Voit esimerkiksi nauttia hermomyrkkyjä erilaisissa kulttuuriympäristöissä. Kummalta luulet oppivasi enemmän elämästä, baaritiskin arvostetulta kanta-asiakkaalta vai peuralta?

3. Kaupoille, mars!
Pikamuotimyymälöissä voi taas hyvällä omallatunnolla penkoa laareja. Harva asia piristää kuin alennusmyynnistä kyynärpäätaktiikalla metsästetty vaateparsi. Eikä mikään taatusti voita sitä tunnetta, kun pukee pienen uiguurin taidokkaasti keräämästä puuvillasta valmistetun paitulin ensimmäistä kertaa ylleen. Hemmottele itseäsi, olethan sen ansainnut!

4. Oman työpisteen ääreen!
Palaa työpaikalle tekemään hitaammin ja tehottomammin ne samat asiat, jotka vielä hetki sitten sait hoidetuksi ilman puolentoista tunnin päivittäistä matkantekoa. Mikä olisi piristävämpää kuin nähdä työkavereita taas viisikymmentä kertaa useammin kuin ystäviä ja sukulaisia? Voit aloittaa päivän vaikka kahden tunnin palvelumuotoilupalaverilla.

5. Lennä niin perkeleesti!
Nyt kaikki vastuulliset lentoyhtiöt tarjoavat sinulle puoli-ilmaisen mahdollisuuden matkustaa jälleen niihin kohteisiin, joissa olet jo käynyt. Kukapa ei haluaisi taas aamuviideltä lentokentälle jonottamaan saadakseen nousta aamukahdeksalta täyteen ahdettuun lentokoneeseen, jotta pääsee toiselle puolelle Eurooppaa tai maailmaa etsimään matkatavaroitaan?

6. Ole oma itsesi!
Muista, että olemme kaikki yksilöitä ja että tämänkaltaiset listaukset kuuluu lopettaa vaivaannuttaviin latteuksiin: Kun luotat itseesi, huomaat, että paluu normaaliin sujuu pelottavan helposti!

Teksti: Armas J. Olavi, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
Yle 19.9.2021: Edessä häämöttää aika ilman koronarajoituksia ja sekin vaatii sopeutumista – On harhakäsitys, ettei paluu normaaliin saisi herättää tunteita, sanoo psykologiTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.