Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Suojatie töytäisi autoilijaa Turussa

Keski-ikäinen mies loukkaantui havaittuaan sateenkaaren väreihin maalatun suojatien eilen Turun Itäisellä Rantakadulla.

sateenkaaren väreihin maalattu suojatie
Kuva: Filmbetrachter/Pixabay

Pääkaupunkiseudulla asuva mies pahoitti vakavasti mielensä nähtyään suojatien kuvan somessa. Miehen mukaan tavanomaisista ajoratamaalauksista poikkeavat värit vaarantavat liikenneturvallisuuden.

”Ei voi olla niin, että tiemerkinnöissä jätetään noudattamatta tieliikennelakia 729/2018 73§, jonka liitteessä 4.2 määritellään suojatien osoittaminen valkoisella tien suuntaisella juovituksella”, korostaa mies, joka haluaisi nimensä julkisuuteen.

Miehen silmiin tulvahtavat kyyneleet, kun hän alkaa miettiä lasten turvallisuutta sateenkaarisuojatiellä.

”He ovat tottuneet toisenlaisiin ajoratamerkintöihin. Emme myöskään voi olla varmoja siitä, etteivät suojatien kirkkaat värit vie sitä lähestyvän autoilijan huomiota.”

Aloitteen suojatien maalamisesta Pride-kuukauden kunniaksi teki Turun kaupunginteatteri.

Loukkaantunut mies saa ensiapua sekä somessa että lukuisilla keskustelupalstoilla. Myös Turun johtava ilmaisjakelulehti on jo rientänyt selvittämään, ettei missään tapauksessa ole täysin laillista, että katuun voidaan suojatien kohdalle maalata värejä.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistettiin Suomen rikoslaista vuonna 1971 ja homoseksuaalisuus virallisesta tautiluokituksesta vuonna 1981.

”Näin pienen aikajänteen ollessa kyseessä suojatiehen liittyvät lausunnot eivät minua juuri yllätä”, sanoo Uutissirkuksen maailmanmuuttumis- ja kohuasiantuntija Uolevi Ahonen.

Emme seuraa tilannetta hetki hetkeltä, koska muut mediatalot, Facebook ja Twitter varmasti tekevät niin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.