Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Oppositiopuolue vahvoilla Guinnessin ennätyskirjaan – Instagram ja virsikirja nostivat suosiotaan eduskunnan puheenvuoroissa

Instagram-kommentit ja virsikirja nousivat tärkeiksi inspiraation lähteiksi menneen viikon eduskuntakeskustelujen laaja-alaisissa, sivistävissä ja inspiroivissa puheenvuoroissa.

”Tulevaisuuden varalle on suunnitteilla laulunumeroita, spekulaatioita Selviytyjien ja Farmin putoajista ja euroviisutuloksista”, puheenvuoroista vastanneen oppositiopuolueen taustalla vaikuttanut viestintäasiantuntija Serafiina Mäkäräinen täsmentää.

eduskuntatalo hailakassa iltavalossa
Asiantuntijamme mukaan oppositiopuolueen monologilla on hyvät mahdollisuudet päästä myös Guinnessin ennätyskirjaan.

”Koskaan aiemmin eduskunnassa ei ole puhuttu yhtä pitkään lähes tyhjälle salille” Uutissirkuksen kuntavaalikampanja- ja huomionkipeysasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

”Aivan! Missään muussa maassa yksi puolue ei ole onnistunut pitämään puheita yhtä kauan”, Mäkäräinen lisää.

”Kukaan ei tosin enää muista, mitä tällä puhemaratonilla alunperin tavoiteltiin. Mutta näkyvyyttä tuli, ja sehän on hienoa se! Jokaisen puheessa oli aina joku uusikin vivahde ja puoli tästä tärkeästä asiasta, elpymispaketista.”

Puheenvuorojensa täytteeksi edustajat lausuivat yhteiskunnallisesti merkittäviä ja nokkelia pilkkarunoja ja satujakin, kuten ”Miksi sinulla on niin suuret korvat”.

Eduskunta ei hiljentynyt
edes helatorstaina

Aika ajoin eduskunnan siivoojat joutuivat pyyhkimään pölyjä torkkuvien kansanedustajien päältä. Metsittyneet edustajat, parroittuneet miesoletetut ja nuhjuiset ministerit joutuivat keksimään kaikenlaisia ajanvietepelejä monologien jatkuessa.

Terhakkaimmat leikkivät eduskuntasalin käytävillä mm. hippaa ja kuurupiiloa, joskin valtaosa läsnäolleista poistui koteihinsa helatorstaiviikonlopun lähestyessä. Edes virsikirjasiteeraukset eivät naulinneet heitä istuntosaliin.

Tähän mennessä pisimmän puheen pitänyt kansanedustaja oli ymmärrettävästi uupunut kahdeksan tuntia kestäneen poliittisen syväanalyysinsa jälkeen. Puheenvuoronsa loppupään aineistona hän käytti muiden muassa kannattajiensa kirjoittamia Instagram-puheita, joiden lähettämiseen hän oli kannustanut Youtube-videollaan.

Viestintäasiantuntijajoukkojen tuomat voipaperiin käärityt makkaraleivät maistuivatkin heti suorituksen jälkeen.

”Hyvin meni, seuraavaksi tähtään yhdeksään tuntiin”, onnellinen puhuja lausahti suorituksensa päätyttyä tablettitietokonettaan silmäten.

“Olemme suunnitelleet myös laulunumeroita, spekulaatioita Selviytyjien ja Farmin putoajista ja euroviisutuloksista. Taitavimmat aikovat kokeilla myös yhdellä jalalla seisomista puheen puolivälissä”, Serafiina Mäkäräinen paljastaa.

”Tämä on kyllä haastavaa, koska samalla pitäisi myös puhua. Ehkä voisi ajatella niin, että puhuja puhumisen sijaan pidättäisi puhujapöntössä hengitystään niin kauan, että eduskunnan enemmistö tekisi vähemmistön haluamia päätöksiä.”

Inspiroivia puheita:
Eduskunta 12.5.2021: Pöytäkirjan asiakohta PTK 57/2021 vp Täysistunto Keskiviikko 12.5.2021 klo 18.50—3.55

Teksti: Täivö Torkeno, maakuntakirjeenvaihtaja, Arkadianmäki & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.