Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Petteri Orpo mukaan mutkistuvaan pormestaripeliin?

”Hän on osoittanut johtamistaitonsa toimimalla näinkin pitkään näinkin haasteellisen puolueen puheenjohtajana”, arvioi Uutissirkuksen kuntavaali- ja markkinointiasiantuntija Uolevi Ahonen.

Petteri Orpo, kokoomuksen puheenjohtaja, kuva EU2017EE/Flickr
Kuva: EU2017EE/Flickr. Lisenssi: CC BY 2.0 Otosta rajattu.

Uutissirkuksen tuoreimman maakunta- ja somegallupin mukaan Petteri Orpo (kok.) nauttii laajaa kannatusta Helsingin uudeksi pormestariksi. Vahvinta kannatus on pääkaupunkiseudulla.

Sekä Uutissirkuksen Ahonen että kaikki kokoomuksen lakiasaintuntijat arvioivat, että ratkaisuilla on kiire.

”Petterin olisi nyt vain muutettava paperinsa 17.maaliskuuta mennessä Turusta Helsinkiin, jotta keskusvaalilautakunta ehtii hyväksyä hänet seuraavan päivän kokouksessaan ehdokkaaksi. Nyt ei olisi yhtään aikaa jahkailuun”, Ahonen tiivistää.

Varteenotettaviksi kokoomuslaisiksi pormestariehdokkaiksi ovat Helsingissä viime päivinä nousseet myös Elina Lepomäki ja Juhana Vartiainen.

Vaikka tavoiteohjelmassaan kokoomus kertoo haluavansa kasvattaa joukkoliikenteen, pyöräilyn ja kävelyn määrää erityisesti suurten kaupunkiseutujen liikenteessä, ei puolueen tämänhetkisten pormestariehdokkaiden joukosta löydy yhtään kommunistia.

Väyrynen vaitelias

Maalahden ruotsinkielistä keskustaa edustava valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen on toistaiseksi pidättäytynyt ilmaisemasta kiinnostustaan kotikaupunkinsa Helsingin pormestarikisaan.

“Hyvät rekikelit jatkuvat vielä. Petterin kannattaa asentaa vaalimökkinsä alle tukevat jalakset ja vetäistä se parhaalle paikalle keskelle Helsinkiä. Siinä voi mukavasti majailla ja tehdä vaalityötä, kunnes valinta on nuijittu valtuustossa”, Väyrynen sanoo.

“Niin ja olenhan minäkin toki käytettävissä, jos kysytään”, hän myhäilee.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.