Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Asiantuntijuustapausten määrä räjähti kasvuun

Korona-asiantuntijuuden ilmaantuvuusluku nousi eilen iltapäivällä Twitterissä yli sataantuhanteen.

mies katselee puhelintaan meren jäällä, takana näkyy laiva
Asiantuntijuus voi tarttua someteitse jopa ulkoillessa.

Rajuinta ilmaantuvuus oli heti hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen. Silloin vahvistettuja asiantuntijuustapauksia havaittiin lähes 150 000 sataatuhatta Twitter-käyttäjää kohden.

”Monella käyttäjällä on Twitterissä useampia tilejä, mutta se tuskin selittää kaikkea eilen ilmennyttä asiantuntijuutta”, sanoo Uutissirkuksen asiantuntemus- ja mielipideasiantuntija Uolevi Ahonen.

Useat variantit voivat
esiintyä samanaikaisesti

Ahonen epäilee, että asiantuntijuus leviää nyt useana varianttina. Nämä variantit voivat esiintyä yhdellä ja samalla henkilöllä yhtä aikaa.

”Eilen oli havaittavissa asiantuntijuuden brittimuunnoksen lisäksi myös israelilais- ja saksalaismuunnosta”, Ahonen kertoo.

”Sulkutila olisi siis vältetty, jos Suomi olisi eronnut EU:sta, rokottanut kaikki paitsi Gazan alueen ja Länsirannan väestön tai sulkenut kaiken jo kauan sitten.”

Kotimaisetkin variantit
jylläävät somekeskustelussa

Myöhään eilen illalla varmistui myös kolme kotimaista asiantuntijuusmuunnosta.

”Hallituksen pitää erota -muunnos jyllää opposition kannattajien keskuudessa. Sulkutilauutisoinnin jälkeen vahvistui myös Kaikki uusmaalaiset pitää rokottaa ensin -muunnos”, Uolevi Ahonen sanoo.

”Yllättävästi alkoi lisääntyä Mikä sinäkin olet tästä mitään sanomaan -variantti. Se levisi Twitterinkin puolelle, kun eräs Facebook-keskustelija arveli kaikkein mieluiten kuuntelevansa sellaisia immunologian asiantuntijoita, joilla on ammatillinen tausta nimenomaan immunologian saralta.”

Asiantuntijuustartunnan
riskiä voi vähentää

Ahosen mukaan asiantuntijuustartunnan voi parhaiten estää keskittymällä niihin asioihin, jotka olivat itselle tärkeitä jo aiempina vuosina ennen koronapandemiaa.

”Aika hyvin suojaa sellainen päivätyö, jossa ei kykene koko ajan luuhaamaan somessa tai seuraamaan tiedotustilaisuuksia keskellä päivää. Jos vapaa-aikaa on paljon, mikä tahansa syvällistä paneutumista vaativa harrastus ja ulkoliikunta pitävät ihmisen poissa asiantuntijuuslinkojen läheltä.”

“Ja jos on aivan pakko olla somessa, niin Tiktokissa ja Instagramissa asiantuntijuutta esiintyy vähemmän kuin Twitterissä tai Facebookissa.”

Asiantuntijuutta muualla:
Aloita täältä: thl.fi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.